Πολιτικη & Οικονομια

Δημογλίδου για Αυγενάκη: «Όταν είδε τους αστυνομικούς ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία»

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. για όσα έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευτέρης Αυγενάκης
Λευτέρης Αυγενάκης: Οι δηλώσεις Δημογλίδου για επίθεση στον εργαζόμενο © POOL/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/EUROKINISSI

Λευτέρης Αυγενάκης: Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου για όσα έγιναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη την Τετάρτη (3.7) από τη Νέα Δημοκρατία μετά την επίθεση σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο 22χρονος υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας προχώρησε σε μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού, ενώ προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Σήμερα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την επίθεση, με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, να σημειώνει ότι ο κ. Αυγενάκης μόλις είδε τους αστυνομικούς ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία. 

«Η αστυνομία ενημερώθηκε και έφθασε άμεσα στο σημείο για το επεισόδιο μεταξύ του συγκεκριμένου βουλευτή (του Λευτέρη Αυγενάκη) και ενός υπαλλήλου. Όταν έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους πει τι ακριβώς συνέβη» δήλωσε στην ΕΡΤ η κ. Δημογλίδου και πρόσθεσε ότι ο νεαρός εργαζόμενος «δεν περιέγραψε κάποια σωματική βλάβη αλλά εξύβριση και απειλή. Του ανακοίνωσαν το δικαίωμά του να υποβάλει μήνυση είτε εκείνη τη στιγμή είτε στους επόμενους τρεις μήνες όμως επειδή κατανοούσαν τον πανικό στον οποίο μπορεί να βρισκόταν ο υπάλληλος τον ενημερώσαμε ότι θα γίνει κανονικά καταγραφή του περιστατικού».

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., εάν το θύμα της επίθεσης ήθελε εκείνη τη στιγμή να υποβάλει μήνυση τότε, παρά τη βουλευτική ασυλία, «θα προσάγονταν και οι δύο και στη συνέχεια ο Εισαγγελέας θα διέταζε ποιος θα αφεθεί και ποιος όχι». Επιπλέον, όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης αντίκρισε τους αστυνομικούς «ανέφερε τη βουλευτική του ασυλία». Επιπλέον, «το βιντεοληπτικό υλικό θα συμπεριληφθεί κανονικά στην προκαταρτική εξέταση». Η κ. Δημογλίδου εξήγησε ότι «το υλικό που έχει η ΕΛ.ΑΣ. προέρχεται από τις σταθερές κάμερες. Όμως επειδή θα κληθούν όλοι οι παρόντες για να καταθέσουν μπορεί να λάβουμε και άλλα βίντεο που μπορεί να μας καταθέσει κάποιος πολίτης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2gh2qhoayf5)

Μήνυση σε βάρος του Aυγενάκη υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη υπέβαλε νωρίτερα σήμερα ο 22χρονος υπάλληλος εταιρείας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σε βάρος του οποίου ο πρώην υπουργός προκάλεσε βίαιο επεισόδιο, την περασμένη Παρασκευή.

Η μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής. Σημειώνεται ότι το επεισόδιο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα, όπως: Βία κατά υπαλλήλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία, φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.