Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: «Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουν συγχωνεύσεις και εξαγορές»

Mιλώντας στο 28th Annual Economist Government Roundtable

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασσελάκης, σημαίες
© ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης: «Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουν συγχωνεύσεις και εξαγορές»

«Περήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διατήρησε την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο 28th Annual Economist Government Roundtable.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Πέρα από την Ακροδεξιά θεωρώ ότι ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι κέρδισε, όλα τα συστημικά κόμματα δέχθηκαν πλήγματα. Δεδομένων των συνθηκών που είχε να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους εννέα μήνες, είμαι περήφανος που βγήκαμε δεύτεροι με ισχυρή παρουσία και με μείωση της απόστασης από την ΝΔ. Η κυβέρνηση σήμερα δεν είναι εκτός ελέγχου και κριτικής και δεν έχει την αλαζονεία του 41%. Το 28% της ΝΔ δεν προέκυψε εν κενώ. Ο πρωθυπουργός χθες στο συνέδριό σας παραδέχθηκε ότι είχαν μείωση του ποσοστού τους, λόγω του κόστους διαβίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το θέμα της ακρίβειας και κατέθεσε πρόταση. Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση υλοποίησε μία από τις δικές μας προτάσεις για την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια. Το ίδιο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα περιβάλλοντος ενώ έκανε μεγάλη εκστρατεία για την υγεία».

Γενικεύοντας ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «το 20% του πληθυσμού της χώρας τα πηγαίνει καλά, βελτιώνει την διαβίωσή του και είναι αισιόδοξο. Όμως ένα 80%, σύμφωνα με την εμπειρία μου, είναι είτε στάσιμο είτε είναι σε κατάσταση πανικού». Ακολούθως έθεσε το ερώτημα «γιατί η χώρα που είναι από το 1981 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είδε τόσες χώρες να την προσπερνούν και να είναι στις χειρότερες θέσεις σε μία σειρά δείκτες;", για να σημειώσει ότι "η απάντηση είναι η πολιτική ηγεσία. Υπάρχει μία πραγματική ανάγκη. Οι παλιές γενιές πρέπει να αφήσουν την δική μου γενιά να φτιάξει τα πράγματα».

Για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και τις συγκλίσεις κομμάτων ανέφερε: «Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουμε συγχωνεύσεις και εξαγορές. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μακρά ιστορία, από το 1980 με τον Ανδρέα Παπανδρέου που έφερε ανατροπές, αλλά είναι και το ένα από τα δύο κόμματα που προκάλεσαν την έξοδο της γενιάς μου από την χώρα και μας άφησαν με χρέος. Στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών το 35% απείχε, άρα για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε; Μπορούμε στο κοινοβούλιο να δουλέψουμε μαζί σε προτάσεις πολιτικής, όπως για την υγεία για την στέγαση. Είναι προοδευτικό το ΠΑΣΟΚ; Για τον ΣΥΡΙΖΑ μπορώ να πω ότι είναι προοδευτικό κόμμα».

Στο θέμα των συγκλίσεων είπε ότι «είμαι ανοικτός προσωπικά, άλλα πρέπει να γίνουν από κάτω προς τα πάνω. Δεν με νοιάζει ούτε το πρεστίζ ούτε η δύναμη, αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να συντονίσει τις ενέργειες του μαζί μας είμαι εδώ για να συζητήσουμε».

Ακολούθως διευκρίνισε: «Η βάση του κόμματος, χιλιάδες μέλη και ψηφοφόροι, θέλουν έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και όχι να λιώσει σε κάποιο αμάλγαμα ή να υπάρξει συμβιβασμός. Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι επικεφαλής μιας Προοδευτικής Συμμαχίας. Ανεξάρτητος, ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, δίχως συμβιβασμούς. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνουν εκλογές το 2027, τον πιστεύω, άρα έχουμε χρόνο για να διαμορφώσουμε τις προτάσεις για την βελτίωση της ζωής των πολιτών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.