Πολιτικη & Οικονομια

Γιαννακοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ κόστισε η καταψήφιση των μη κρατικών ΑΕΙ

Τι είπε για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γιαννακοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ κόστισε η καταψήφιση των μη κρατικών ΑΕΙ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τη δική της απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Η κ. Γιαννακοπούλου άφησε αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη και την πορεία του κόμματος αποδεικνύοντας πως η προεκλογική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει για τα καλά.

«Τοποθετήθηκα ξεκάθαρα και το βράδυ του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία. Δεν πρέπει να ωραιοποιούμε τα πράγματα. Αυτές οι εκλογές ήταν μονόδρομος. Εμείς λέγαμε πως θέλαμε να είμαστε δεύτερο κόμμα και με σοβαρή ενίσχυση του ποσοστού. Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως θα ήταν ήττα αν δεν κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση» ανέφερε αρχικά.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στον Νίκο Ανδρουλάκη υπογράμμισε: «Θόλωσε το στίγμα μας. Εγώ σαν βουλευτής είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε ένα θέμα το οποίο αποτελεί βασική αρχή καταστατική πρόταση. Θα μπορούσαμε να καταδικάσουμε την κ. Κερεαμέως για την τροπολογία που έφερε και να υπερψηφίσουμε τη θέση μας. Και βέβαια το μείζον θέμα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια που αποτελεί ξεκάθαρα μια καταστατική θέση του ΠΑΣΟΚ από την οποία υποχωρήσαμε».

Nάντια Γιαννακοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται»

Στη συνέχεια η Νάντια Γιαννακοπούλου έκανε λόγο για λάθη που έγιναν και στοίχισαν στο ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται. Είναι ένα ιστορικό κόμμα. Με αυτή τη θολούρα φανήκαμε ως κόμμα διαμαρτυρίας και όχι ως κόμμα που μπορεί και θέλει να διεκδικεί και να κυβερνήσει τη χώρα. Πολλές φορές φάνηκε ότι περισσότερο ταυτιζόμαστε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρά ότι έχουμε τη δική μας διακριτή θέση. Στο ζήτημα της ισότητας στο γάμο φάνηκε ότι είμαστε σκορποχώρι. Ότι δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή. Ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα με συντεταγμένες αρχές και αξίες».