Πολιτικη & Οικονομια

«Παιδιά έχω ασυλία, μην ασχολείστε!»: Πώς η βίαιη και υπεροπτική συμπεριφορά οδήγησε εκτός ΚΟ ΝΔ τον Αυγενάκη

Το χρονικό των εξελίξεων μετά το βίαιο επεισόδιο στο αεροδρόμιο

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυγενάκης: Η βίαιη και υπεροπτική συμπεριφορά που τον οδήγησε εκτός ΚΟ ΝΔ
Αυγενάκης: Η βίαιη και υπεροπτική συμπεριφορά που τον οδήγησε εκτός ΚΟ ΝΔ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αυγενάκης: Η βίαιη και υπεροπτική συμπεριφορά που τον οδήγησε εκτός ΚΟ ΝΔ - Το χρονικό των εξελίξεων μετά το βίαιο επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Αλυσιδωτές και ραγδαίες ήταν οι σημερινές αντιδράσεις και εξελίξεις με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη και το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Η καταγραφή του κ. Αυγενάκη σε βίντεο να τραμπουκίζει υπάλληλο ασφαλείας μετά την καθυστερημένη άφιξή του για επιβίβαση σε πτήση προκάλεσε αντιδράσεις, πειθαρχικά μέτρα, την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την παρέμβαση εισαγγελέα και τη μήνυση σε βάρος του από τον υπάλληλο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2fzlds0d0yh)

Λευτέρης Αυγενάκης: Η επίθεση στον υπάλληλο του αεροδρομίου και η συγγνώμη για την «ένταση»

Από το πρωί η είδηση που κυριαρχούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο απεικονιζόταν ο πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να επιτίθεται σε εργαζόμενο σε πύλη εξόδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΟΣΕΥΠΕ), ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε χάσει την πτήση του και προέβη σε βιαιοπραγία κατά του υπαλλήλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2fnqfwkku1t)

Όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία «ο πρώην υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού, το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Η απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε για το συμβάν της επίθεσης σε υπάλληλο του αεροδρομίου ζητώντας συγγνώμη για την ένταση.

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ

Aργότερα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον Λευτέρη Αυγενάκη, . Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια.

Το μήνυμα που στέλνει έτσι το Μαξίμου είναι αυτό της μηδενικής ανοχής σε τέτοιου είδους συμπεριφορές - ειδικά από κυβερνητικά στελέχη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2fvpy2fbrzl)

Πάντως την αποπομπή του είχε ήδη προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος είχε αναφέρει ότι «Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις».

Νωρίτερα, τη διαγραφή Αυγενάκη είχαν ζητήσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσεις, με ανακοινώσεις καταδίκης του περιστατικού. Ο κ. Κασσελάκης είχε με τη σειρά του ζητήσει την διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η ασυλία της αλαζονείας θα τελειώσει.

Εάν δεν υπήρχε το περιστατικό καταγεγραμμένο σε βίντεο κυκλώματος ασφαλείας, όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη της υπόθεσης. Σύσσωμη η ΚΟ θα καταψήφιζε την άρση ασυλίας του βουλευτή τους, αν βέβαια έφτανε ποτέ η υπόθεση στη Βουλή…».

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Λ. Αυγενάκης - «Παραμένω βουλευτής Ηρακλείου»

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, παρόλο που σέβεται, όπως, τονίζει την ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του.

Λευτέρης Αυγενάκης: Παρέμβαση εισαγγελέα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Στο μεταξύ, όμως, οι καταγγελίες σε βάρος Αυγενάκη προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2g2baqx0ozt)

Τα πειθαρχικά μέτρα που επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής σε Αυγενάκη 

Την ποινή «της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου « η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στον χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγγνώμη και δημοσίως γι’ αυτή τη συμπεριφορά, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή τη συγγνώμη από έναν εκπρόσωπο του λαού ο οποίος έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού τον οποίον υπηρετούμε. Yπηρετούμε, δεν απολαμβάνουμε».

Μήνυση σε βάρος του Aυγενάκη υπέβαλε ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο 22χρονος υπάλληλος εταιρείας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη για το βίαιο επεισόδιο, την περασμένη Παρασκευή.

Η μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη αφορά τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.