Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στο Υπ. Υγείας: Κεντρική πολιτική μας η δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ

«Σύντομα οι πολίτες θα βλέπουν και θα διαπιστώνουν τις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Υγείας
Μητσοτάκης στο Υπ. Υγείας: Όσα είπε για την ανάταξη του ΕΣΥ © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Υγείας: Η σύσκεψη με τον Άδωνι Γεωργιάδη και ο στόχος της ανάταξης του ΕΣΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα (3.7) το Υπουργείο Υγείας για την προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την αναβάθμιση του ΕΣΥ. 

«Η κυβέρνησή μας έχει θέσει τη δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως μία από τις κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες αυτής της τετραετίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι είναι μία δύσκολη άσκηση, ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο στάθηκε όρθιο την εποχή της πανδημίας, το οποίο όμως μας κληρονόμησε και πολλά διαχρονικά προβλήματα που έχει έρθει πια η ώρα με θάρρος να τα αντιμετωπίσουμε. Κι αυτό ακριβώς κάνουμε υλοποιώντας ένα πλαίσιο πολύ τολμηρό μεταρρυθμίσεων σε όλες τις πτυχές της Υγείας. Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες πιστεύω ότι σύντομα οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν και να τις διαπιστώνουν οι ίδιοι ως χρήστες του ΕΣΥ. Μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν έχουν να κάνουν προφανώς μόνο με τις υποδομές, πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και ειδικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουν να κάνουν με την προσθήκη του απαραίτητου προσωπικού, με την αναδιάταξη εργασιών, με τη χρήση της τεχνολογίας, με την αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων και ελλείψεων που έχουμε στις άγονες περιοχές, στα νησιά μας, στις ορεινές περιοχές. Έχουμε όμως το σχέδιο, έχουμε τη βούληση να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτές τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα στο υπουργείο Υγείας και τώρα η ευθύνη περνάει σε σας για να υλοποιήσουμε πια αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σύσκεψη του Υπουργείου Υγείας © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα των προληπτικών εξετάσεων. «Όσο σημαντική κι αν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία μας, η υγεία δεν αρχίζει και τελειώνει στην πόρτα του νοσοκομείου. Γι αυτό και αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρωτοβάθμια υγεία, στις προληπτικές εξετάσεις αλλά και στη δημόσια υγεία με προγράμματα που θα μας επιτρέψουν να έχουμε συνολικά έναν υγιή πληθυσμό έτσι ώστε να μπορούμε να προλαμβάνουμε και όχι κατ' ανάγκη πάντα να παρεμβαίνουμε εκ των υστέρων», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η εμπειρία της πανδημίας μας υποχρέωσε όλους να αποκτήσουμε πιο εξειδικευμένες γνώσεις για τα ζητήματα του ΕΣΥ και γνωρίζετε πολύ καλά ότι το χαρτοφυλάκιο αυτό το παρακολουθώ προσωπικά γιατί αναγνωρίζω απόλυτα τη μεγάλη σημασία και τη μεγάλη προτεραιότητα που έχει η υγεία για όλους τους πολίτες. Οπότε άμα με ξαναδείτε αιφνιδιαστικά να επισκέπτομαι δομές υγείας, είναι για καλό. Και βέβαια πρέπει να ακούμε τους ασθενείς. Να είναι οι ίδιοι αυτοί οι οποίοι τελικά θα μας βοηθήσουν στην αξιολόγηση του ΕΣΥ, να μας λένε τι δεν κάνουμε καλά, να μας λένε και τι κάνουμε καλά διότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις μεγάλες δυσκολίες στέκεται όρθιο», είπε και ευχαρίστησε όσες και όσους το υπηρετούν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που μετά από καιρό έκανε τις πρώτες σημαντικές μισθολογικές αναπροσαρμογές όσον αφορά τις απολαβές των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2frq55g0ant)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.