Πολιτικη & Οικονομια

Μαρινάκης για Αυγενάκη: «Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για το επεισόδιο σε βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Μαρινάκης: Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το περιστατικό όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να επιτίθεται σε υπάλληλο αεροδρομίου.
Στο περιστατικό όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να χτυπά υπάλληλο αεροδρομίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης © Aris Oikonomou/SOOC

Παύλος Μαρινάκης: Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το περιστατικό όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να επιτίθεται σε υπάλληλο αεροδρομίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο επεισόδιο σε βάρος υπαλλήλου αεροδρομίου με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” στην κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές».

Μαρινάκης για Αυγενάκη: Να δοθούν εξηγήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης δήλωσε: «Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΟΣΕΥΠΕ), ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε χάσει την πτήση του και προέβη σε βιαιοπραγία κατά υπαλλήλου.  

Το απόσπασμα της συνέντευξης του Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημερίζουμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Είδαμε το βίντεο όπου ένας πρώην υπουργός, βουλευτής της Ν.Δ. έχασε τον έλεγχο και χτύπησε υπάλληλο στο αεροδρόμιο. Έχει καταγγελθεί το περιστατικό επίσημα από τους εργαζόμενους, οι οποίοι λένε ότι υπήρξε και συνέχεια όταν ο ίδιος επιτέθηκε λεκτικά και στους αστυνομικούς του αεροδρομίου λέγοντας «είμαι αυτός, θα έχετε δυσμενή μετάθεση». Το ξέρετε το περιστατικό αυτό, έχετε επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Έγινε επικοινωνία μόλις αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ελήφθη γνώση της καταγγελίας. Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από το συγκεκριμένο πρόσωπο, πρώην υπουργό. Δεν νομίζω ότι επιδέχεται πολλών ερμηνειών το συγκεκριμένο βίντεο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε επικοινωνία που είχαμε και εμείς είπε ότι δεν χτύπησε. Εδώ όμως φαίνεται.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πάντα πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις και να δίνεται ο χρόνος στους ανθρώπους να τοποθετούνται. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητη τουλάχιστον μια συγγνώμη ακόμη και αν προηγήθηκε το οτιδήποτε, που δεν μπορώ να το γνωρίζω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να μας πείτε ποιος ήταν;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Έχει γραφτεί, είναι ο κ. Αυγενάκης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Περιμένουμε τη θέση του βουλευτή της Ν.Δ., πολύ σύντομα θα βγάλει ο ίδιος ανακοίνωση, θα εξηγεί, πρέπει να δούμε τη θέση του και σας το λέω και με τη νομική μου ιδιότητα, πρέπει να ακούμε όλες τις απόψεις. Αλλά θα σας πω κάτι που το έχουμε δει να γίνεται και πράξη γιατί είναι πλέον πέντε χρόνια, ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου και όπως πρέπει να δίνεται χρόνος από τον Πρωθυπουργό σε όσους επιλέγει, όμως περιπτώσεις συμπεριφορών πρώτον κρίνονται ακαριαία πολλές φορές και δεύτερον λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» στην Κυβέρνηση αυτή δεν είναι αποδεκτές. Και νομίζω ότι το έχετε δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα μπορεί να υπάρξει και συνέχεια.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να προεξοφλήσω αποφάσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι είστε πολύ καθαρός σε αυτό που λέτε. Ο συγκεκριμένος υπουργός, ο κ. Αυγενάκης, έχει επιδείξει προκλητικές συμπεριφορές και σε άλλες χρονικές στιγμές. Εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Σηκώνει το χέρι του με το κινητό και χτυπάει έναν άνθρωπο. Είναι άλλης τάξης ζήτημα.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Είναι δύσκολη η θέση μου γιατί με τον συγκεκριμένο βουλευτή και πρώην υπουργό είχα μια πάρα πολύ σημαντική συνεργασία όταν ήμουν στη Νεολαία και ήταν στο Κόμμα. Έχει προσπαθήσει και εκείνος πάρα πολύ να φέρει αποτέλεσμα σε δύσκολα χαρτοφυλάκια. Δεν είναι καλή η ανθρωποφαγία είναι ένα από τα άσχημα της εποχής που ζούμε. Όμως αυτό το οποίο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό, το ζω καθημερινά, το δίνει ο ίδιος πρώτος το παράδειγμα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχει ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός ο οποίος κάνει επίσκεψη στο αμαξοστάσιο. Προσέξτε την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός κάνει αιφνιδιαστική επίσκεψη σε ένα αμαξοστάσιο, το ίδιο έγινε και με το Πολεμικό Μουσείο όπου την ίδια στιγμή έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα εμείς μιλάμε για τον κ. Αυγενάκη και αυτό που έγινε

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Για το θέμα του κ. Αυγενάκη περιμένουμε τον ίδιον πριν και πάνω από όλα. Νομίζω δεν χρειάζεται να πέφτουμε πάνω με την έννοια ότι δεν υπάρχουν πολλές ερμηνείες..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καταλαβαίνω αυτό που λέτε ότι θέλετε πρώτα να ακούσετε τον ίδιο και μετά να πράξετε. Αν δεν πειστείτε από τους εξηγήσεις του γιατί νομίζω ότι η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, θα του ζητήσετε την παραίτησή του; Θα τον διαγράψετε;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ας ακούσουμε πρώτα τις εξηγήσεις του και στη συνέχεια και επειδή τις αποφάσεις δεν τις λαμβάνουμε πολλοί, είναι αποφάσεις που πολλές φορές, ειδικά στα συντεταγμένα κόμματα, ακολουθούν μια δομή και μια διαδικασία συγκεκριμένη, όταν έρθει η στιγμή των εξηγήσεων θα έχετε άμεση ανταπόκριση από εμάς. Αλλά επειδή παίξατε κάποια πλάνα και έχει μεγάλη σημασία αυτό δεν είναι ότι ο Πρωθυπουργός τη μια μέρα πήγε στο νοσοκομείο την άλλη μέρα πήγε στα λεωφορεία επειδή συνέβη κάτι άλλο. Αυτή είναι η καθημερινότητα της Κυβέρνησης που οφείλει να λύσει τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών και για αυτόν τον λόγο εξελέγη το 2023. Η Κυβέρνηση αυτή επανεξελέγη με ένα ιδιαιτέρως τιμητικό ποσοστό, με ένα πρόγραμμα που έχει στον πυρήνα του την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.