Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Κυρίαρχη η ΝΔ, συσπειρώνει γύρω της δεξιούς και κεντρώους ψηφοφόρους»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού από το συνέδριο του Economist

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Live: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Ενρίκο Λέτα στο συνέδριο του Economist - Τα μηνύματα που στέλνει εντός κι εκτός χώρας

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη  στη διάρκεια του συνεδρίου του Economist το βράδυ της Τρίτης.

Κατά την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην χώρα, καθώς μπόρεσε να συσπειρώσει γύρω της τόσο δεξιούς όσο και κεντρώους ψηφοφόρους».

Αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και την μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε στους στόχους της επόμενης τετραετίας το κλείσιμο της ψαλίδας με την Ευρώπη. «Θα πιέσουμε υπέρ μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και θα κριθούμε για το αποτέλεσμα που έχουμε παράξει στο τέλος αυτής της τετραετίας. Έχουμε εντολή να προωθήσουμε ισχυρές μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε.

Ανέδειξε, δε, τους ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται η ελληνική οικονομία. Όπως είπε, «αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερούς από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι δύο είναι οι οικονομικοί στόχοι: Πρώτος στόχος η μείωση της ανεργίας μαζί με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και δεύτερος η συνεχής θωράκιση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση με τον Enrico Letta, εισηγητή της ΕΕ για το μέλλον της ενιαίας αγοράς, πρόεδρο του Ινστιτούτου Jacques Delors και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον Daniel Franklin, executive editor και senior editor στις ΗΠΑ, του Economist, στο πλαίσιο του 28ου Ετήσιου Συνεδρίου του Economist με τίτλο «Διασχίζοντας τις συγκρούσεις σε αναζήτηση ευκαιριών | Γεωπολιτική, Περιβάλλον, Τεχνολογία».