Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Δεν πρόκειται να αφήσω το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα - Με εμένα πήγε σε άλλη πίστα

Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Mega

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aνδρουλάκης: Δεν πρόκειται να αφήσω το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα - Με εμένα πήγε σε άλλη πίστα
Aνδρουλάκης: Δεν πρόκειται να αφήσω το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα - Με εμένα πήγε σε άλλη πίστα © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Mega

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο MEGA και μίλησε για όλες τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Χαριλάου Τρικούπη υπό το πρίσμα των εσωκομματικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2f5f5zrzfch)

Aνδρουλάκης: Δεν πρόκειται να αφήσω το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα - Με εμένα πήγε σε άλλη πίστα

«Η ΝΔ έχει χάσει μια πολύ μεγάλη δύναμη της τάξης των 13 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την καθοδική του πορεία ασταμάτητα και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε -όχι όσο θα θέλαμε και εγώ ήθελα περισσότερο, ήταν μεγαλύτερος ο στόχος- αλλά ανέβηκε. Όταν οι ευρωεκλογές για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι εκλογές που και στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανεβάζουν ποσοστά τα μικρότερα κόμματα», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2f58ldb0old)

Για τις αντιδράσεις των στελεχών: «Πήραν τον προβολέα από τη ΝΔ που είναι ο μεγάλος ασθενής μετά τις ευρωεκλογές και τον έφερε στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ όφειλα ως πρόεδρος άμεσα να αντιμετωπίσω το θέμα, με καθαρές λύσεις. Δεν μπορεί να μας ανοίγεται μια νέα εποχή και αντί να έχουμε έναν στρατηγικό ισχυρό ρόλο αντιπολιτευτικό εμείς να έχουμε μια άγονη εσωστρέφεια που έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Για αυτό στην Κεντρική Επιτροπή εισηγήθηκα τον Οκτώβριο να κάνουμε εκλογές για να κλείσει αυτή η υπόθεση με ενότητα και προοπτική».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2f5j378o6yp)

«Πρέπει το κράτος να εγγυάται» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας και κάποιες φορές όπως στην επιστολική ψήφο δεν φάνηκε καθαρά η θέση μας. Αλλά αυτά είναι επί μέρους θέματα. Το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Στα πανεπιστήμια είχαμε μια πολύ καλή θέση για το μέλλον της χώρας. Εγώ έχω μια αντίληψη: Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει τεράστιο κόστος για την υγεία του, για την παιδεία του, για τη στέγασή του. Πρέπει το κράτος να εγγυάται. Το κράτος είναι εγγυητής, ελέγχει την αγορά, μειώνει τις τιμές, αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια. Εδώ έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί. Όφειλα να είμαι με την πλευρά των πολλών Ελλήνων». Ακολούθως τόνισε πως «με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα. Πήρα το κόμμα στο 8% και τώρα είναι στο 13%».

Ανδρουλάκης για Δούκα: Δεν μπαίνω σε καμία αντιπαράθεση γιατί εγώ θα μιλήσω πολιτικά

Για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «έχω χρέος να περιφρουρήσω αυτή τη διαδικασία. Η μόνη μου αγωνία είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με ενότητα και προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Όλα θα τα συζητήσουμε με ωριμότητα. Θα μας κρίνουν οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν. Θα κρίνουν και τις συμπεριφορές, τις επιλογές, τις προτεραιότητες. Θα μας κρίνουν οι πολίτες. Εγώ δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση. Ήδη αυτό που έγινε τρεις εβδομάδες νιώθω ότι δεν είναι κάτι σωστό. Αυτό που γίνεται απαξιώνει -όχι εμένα- τους κόπους, τις θυσίες, τις προσπάθειες χιλιάδων ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ που έτρεξαν, αγωνίστηκαν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2f5mewihu5d)

»Οταν απαξιώνεις μια προσπάθεια και μιλάς για συνεχιζόμενες ήττες, δεν απαξιώνεις μόνο τη δική μου προσπάθεια. Απαξιώνεις μια προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν στα δύσκολα. Το ΠΑΣΟΚ πριν κάποια χρόνια το θεωρούσαν ότι πάει για κλείσιμο. Μας είχαν για υποστύλωμα των φιλοδοξιών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πια αυτό το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό δεν το πέτυχα μόνος μου. Είπα προχθές κάτι. Παρέλαβε από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν συνιστώσα στις προσωπικές του φιλοδοξίες. Δεν μπαίνω σε καμία αντιπαράθεση γιατί εγώ θα μιλήσω πολιτικά και οι πολίτες θα τα αξιολογήσουν όλα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.