- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ανδρουλάκης: Δεν πρόκειται να αφήσω το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα - Με εμένα πήγε σε άλλη πίστα
Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Mega
Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Mega
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο MEGA και μίλησε για όλες τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Χαριλάου Τρικούπη υπό το πρίσμα των εσωκομματικών εκλογών τον Οκτώβριο.
Aνδρουλάκης: Δεν πρόκειται να αφήσω το ΠΑΣΟΚ να γίνει συνιστώσα - Με εμένα πήγε σε άλλη πίστα
«Η ΝΔ έχει χάσει μια πολύ μεγάλη δύναμη της τάξης των 13 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την καθοδική του πορεία ασταμάτητα και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε -όχι όσο θα θέλαμε και εγώ ήθελα περισσότερο, ήταν μεγαλύτερος ο στόχος- αλλά ανέβηκε. Όταν οι ευρωεκλογές για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι εκλογές που και στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανεβάζουν ποσοστά τα μικρότερα κόμματα», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Για τις αντιδράσεις των στελεχών: «Πήραν τον προβολέα από τη ΝΔ που είναι ο μεγάλος ασθενής μετά τις ευρωεκλογές και τον έφερε στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ όφειλα ως πρόεδρος άμεσα να αντιμετωπίσω το θέμα, με καθαρές λύσεις. Δεν μπορεί να μας ανοίγεται μια νέα εποχή και αντί να έχουμε έναν στρατηγικό ισχυρό ρόλο αντιπολιτευτικό εμείς να έχουμε μια άγονη εσωστρέφεια που έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Για αυτό στην Κεντρική Επιτροπή εισηγήθηκα τον Οκτώβριο να κάνουμε εκλογές για να κλείσει αυτή η υπόθεση με ενότητα και προοπτική».
«Πρέπει το κράτος να εγγυάται» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Υπήρχαν ζητήματα επικοινωνιακής αδυναμίας και κάποιες φορές όπως στην επιστολική ψήφο δεν φάνηκε καθαρά η θέση μας. Αλλά αυτά είναι επί μέρους θέματα. Το θέμα είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Στα πανεπιστήμια είχαμε μια πολύ καλή θέση για το μέλλον της χώρας. Εγώ έχω μια αντίληψη: Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει τεράστιο κόστος για την υγεία του, για την παιδεία του, για τη στέγασή του. Πρέπει το κράτος να εγγυάται. Το κράτος είναι εγγυητής, ελέγχει την αγορά, μειώνει τις τιμές, αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια. Εδώ έχουμε ένα κράτος που δεν λειτουργεί. Όφειλα να είμαι με την πλευρά των πολλών Ελλήνων». Ακολούθως τόνισε πως «με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα. Πήρα το κόμμα στο 8% και τώρα είναι στο 13%».
Ανδρουλάκης για Δούκα: Δεν μπαίνω σε καμία αντιπαράθεση γιατί εγώ θα μιλήσω πολιτικά
Για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «έχω χρέος να περιφρουρήσω αυτή τη διαδικασία. Η μόνη μου αγωνία είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με ενότητα και προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Όλα θα τα συζητήσουμε με ωριμότητα. Θα μας κρίνουν οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν. Θα κρίνουν και τις συμπεριφορές, τις επιλογές, τις προτεραιότητες. Θα μας κρίνουν οι πολίτες. Εγώ δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση. Ήδη αυτό που έγινε τρεις εβδομάδες νιώθω ότι δεν είναι κάτι σωστό. Αυτό που γίνεται απαξιώνει -όχι εμένα- τους κόπους, τις θυσίες, τις προσπάθειες χιλιάδων ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ που έτρεξαν, αγωνίστηκαν.
»Οταν απαξιώνεις μια προσπάθεια και μιλάς για συνεχιζόμενες ήττες, δεν απαξιώνεις μόνο τη δική μου προσπάθεια. Απαξιώνεις μια προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν στα δύσκολα. Το ΠΑΣΟΚ πριν κάποια χρόνια το θεωρούσαν ότι πάει για κλείσιμο. Μας είχαν για υποστύλωμα των φιλοδοξιών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πια αυτό το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό δεν το πέτυχα μόνος μου. Είπα προχθές κάτι. Παρέλαβε από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν συνιστώσα στις προσωπικές του φιλοδοξίες. Δεν μπαίνω σε καμία αντιπαράθεση γιατί εγώ θα μιλήσω πολιτικά και οι πολίτες θα τα αξιολογήσουν όλα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα λάθη και η πελατειακή νοοτροπία είδαμε πού μας οδήγησαν. Οι επιλογές που γίνονται σήμερα θα καθορίσουν αν θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση ή αν θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο.
Τι προβλέπεται για την κύρια σύνταξη και τη προσωπική διαφορά
Το μήνυμα προς τους αγρότες - Τι λέει για τους οδικούς αποκλεισμούς
Τι θα παρέχει στους δικαιούχους
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν χαθεί πόροι δισεκατομμυρίων για τον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλες χαμένες χρονιές» σημειώνει η «Αθήνα Ψηλά»
Στόχος η πλήρης εξόφληση των διακρατικών δανείων του Μνημονίου έως το 2031
Οι ημερομηνίες πληρωμής των τριών δόσεων
Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ και νέοι κανόνες στον σιδηρόδρομο με αυστηρότερες ρήτρες
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
Υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα σε Hellenic Train και Alstom
Τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος
Αφορά την προκήρυξη 1Κ/2024
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η πιλοτική εγκατάσταση καμερών
«Δεν είναι ασφαλής ένας δρόμος που στη μία του άκρη είναι παρκαρισμένα τρακτέρ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έως 5 Ιανουαρίου 2026 οι αιτήσεις
«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να διαγραφεί ούτε να παραχαραχθεί», σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ιεροσόλυμα
«Οι ενεργειακές συμφωνίες αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.