Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται για την ηγεσία

Πώς αξιολογείται ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ποια τα ποσοστά των υποψηφίων

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δημοσκόπηση ToThePoint για ΠΑΣΟΚ: Η άποψη των πολιτών για τα πρόσωπα που διεκδικούν την προεδρία - Τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης.

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο επίκεντρο δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρία ToThePoint.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει τη γνώμη του κόσμου για τις έντονες ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ, την άποψη για τις εκλογές και τα πρόσωπα που διεκδικούν την προεδρία του κόμματος.

Δημοσκόπηση ToThePoint για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικότερα, οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο δημοσκόπησης της εταιρείας ToThePoint για λογαριασμό της «Μακεδονίας της Κυριακής», η οποία δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουνίου.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 18 έως 21 Ιουνίου, σε πανελλαδικό δείγμα 450 ατόμων εκ των οποίων 150 προήλθαν από ένα ευρύτερο δείγμα 1.284 ατόμων, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17 ετών και άνω και τα υπόλοιπα 300 άτομα με επικέντρωση σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Στα ευρήματα της έρευνας, το πρώτο επικεντρώνει στην άποψη των ερωτηθέντων για την αλλαγή στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Το 43% θα ήθελε να δει αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, ενώ το 39,9% διαφωνεί.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων διαφωνεί με τι γεγονός ότι τέθηκε θέμα αλλαγής αμέσως μετά τις εκλογές. Συγκεκριμένα το 51% διαφωνεί, ενώ το 39,8% συμφωνεί.

Θετική γνώμη για το έργο του Νίκου Ανδρουλάκη

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην ερώτηση πώς αξιολογούν την προεδρία Ανδρουλάκη απαντούν ότι έχουν θετική γνώμη σε ποσοστό 29,7% και μάλλον θετικά σε ποσοστό το 23%. Αθροιζόμενες, οι θετικές γνώμες ξεπερνούν το 52%, οι δε αρνητικές περιορίζονται στο 30,4%.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε προτού ανακοινωθούν επισήμως οι πέντε πρώτες υποψηφιότητες.

Καταλληλότερος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να επιλέξουν τον καταλληλότερο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει το 41,7% των προτιμήσεων και να είναι στην πρώτη θέση.

Δεύτερος είναι ο Χάρης Δούκας με 22,8% και τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 20,5%. Τέταρτη επιλογή ήταν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 15%, ο οποίος στο μεταξύ έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα.

Τα ευρήματα για την κεντροαριστερά και το ενδεχόμενο σύμπραξης

Σε όσους δήλωσαν ότι ψήφισαν κόμματα της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά) τέθηκε το ερώτημα «τι γνώμη έχετε για μία ενοποίηση αυτών των τριών κομμάτων;».

Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι σχεδόν ισορροπημένες καθώς ένας στους τρεις (33,2%) βλέπει θετικά μία τέτοια προοπτική ενώ το ίδιο ακριβώς ποσοστό 33,2% αντιμετωπίζει αρνητικά μια τέτοια προοπτική.

«Μάλλον θετικό» δηλώνει ένα 16,3% ενώ το 9,1% το αντιμετωπίζει με «μάλλον αρνητική» διάθεση.