Πολιτικη & Οικονομια

Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται «μεσσία», δήλωσε ο Χάρης Δούκας: Καλοδεχούμενες όλες οι υποψηφιότητες

«Στόχος μας να κυβερνήσουμε ξανά τη χώρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χάρης Δούκας
Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Χάρης Δούκας: Δεν χρειάζεται «Μεσσία» το ΠΑΣΟΚ - Καλοδεχούμενες όλες οι υποψηφιότητες

Να κυβερνήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ τη χώρα θέτει ως στόχο ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και δήμαρχος Αθηναίων, ενώ χαρακτηρίζει συμπληρωματικά τα δύο του καθήκοντα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ecgxuo91uh)

Χάρης Δούκας: Να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ η ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης

«Δεν χρειαζόμαστε μεσσία, αλλά μια ηγεσία συλλογική και να έχει το ΠΑΣΟΚ το Κ (κίνημα) στην καρδιά του», τόνισε μιλώντας στο newsbomb, ενώ απαντώντας στα περί παρασκηνιακών συνεργασιών, σημειώνει πως «δεν είμαι σε συνεννόηση με κανέναν».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει από συγκρούσεις που το ταλαιπώρησαν, κρίσιμο είναι να πορευτούμε με ενότητα και συγκροτημένο τρόπο. Όλοι έχουμε κοινό στόχο, να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ η ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και να κυβερνήσει ξανά τη χώρα», δήλωσε ο κ. Χάρης Δούκας.

«Καλοδεχούμενες όλες οι υποψηφιότητες»

Για τον αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία, χαρακτηρίζει καλοδεχούμενες όλες τις υποψηφιότητες. «Όλοι και όλες έχουν δώσει μεγάλες μάχες». Ωστόσο, επισημαίνει ότι υπάρχει θέμα με την ψυχική συνοχή, ερωτηθείς σχετικά. «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν περάσαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία. Πρέπει να καταφέρουμε να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του κόσμου, να δημιουργήσουμε ξανά μια νέα συλλογικότητα», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2f0n0ur17x5)

«Η ΝΔ δεν με θέλει αντίπαλο»

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είναι βουλευτής και αυτή τη στιγμή πρόεδρος. Κανείς δεν περισσεύει, είμαι εδώ για να συνεργαστώ προγραμματικά με όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε και σημείωσε πως «δεν είναι στόχος να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη».

«Η ΝΔ δεν με θέλει αντίπαλο, γιατί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συνθήκη ώστε να γίνουμε κυβέρνηση», πρόσθεσε προσθέτει.

Η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι «κοινωνική, περιβαλλοντική, πολιτιστική δικαιοσύνη».

«Σε κάθε πόλη βλέπεις ότι αυξάνονται τρομακτικά οι ανισότητες, ο κόσμος ακούει για Ταμείο Ανάκαμψης και μεγάλα έργα και εκείνος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να φέρουμε στην κάλπη».

«Η απάντηση είναι η αναδιανομή και οι κοινωνικές υπηρεσίες, υγείας, παιδείας κτλ. Αυτό το επιτελικό κράτος γεννάει καρτέλ και λειτουργεί υπέρ των λίγων. Θα ξαναδώσουμε δύναμη σε όλες τις ρυθμιστικές αρχές, σε όλους τους θεσμούς».

Χρειάζεται «να δώσουμε Ταμείο Ανάκαμψης με διάχυση», πρόσθεσε. «Θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας τον Σεπτέμβριο, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ».

«Δεν θα αποχωρήσω από τον Δήμο Αθηναίων»

«Τα δύο καθήκοντα είναι συμπληρωματικά», υποστήριξε ο κ. Δούκας για την Δημαρχία στην Αθήνα και την ενδεχόμενη προεδρία στο ΠΑΣΟΚ. Όσο για το «ενδιάμεσο σενάριο», να αποχωρήσει δηλαδή από τον Δήμο σε δύο χρόνια εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το αποκλείει κατηγορηματικά.

Μιλώντας για τις επιρροές του, αναφέρει πως «μου άρεσε πολύ η προσέγγιση του Σημίτη, τα προτάγματα της εποχής, βεβαίως έγιναν και λάθη. Πρότυπό μου παραμένει ο Ανδρέας Παπανδρέου», εξομολογήθηκε και διηγήθηκε πώς αποτυπώθηκε αυτός ο θαυμασμός του στα μαθητικά του χρόνια.

«Δεν θέλω να γίνουμε συνιστώσα»

Τέλος, ως προς τις διεργασίες εντός της κεντροαριστεράς, τόνισε πως συγκλίσεις μπορεί να υπάρχουν και εντός βουλής, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως «δεν θέλω να είμαστε συνιστώσα, η μέθοδος είναι να πείσουμε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται».

«Πρέπει να ξαναβρούμε υπερηφάνεια - εθνική και προσωπική - και εμπιστοσύνη, αυτό πρέπει να χτίσουμε», ήταν το μήνυμά του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.