Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι πότε μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογίστρια συμπληρώνει φορολογική δήλωση
Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Σήμερα η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων - Μέχρι πότε μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση

Σήμερα (2.7) θα ανέβουν αυτόματα οι προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις, 680.000 περίπου φορολογουμένων. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι φορολογούμενοι που διαπιστώσουν ότι τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσής τους είναι ελλιπή ή δεν είναι ακριβή, υποχρεούνται να τροποποιήσουν ή/και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία και να υποβάλουν τη δήλωσή τους, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της, στις 26 Ιουλίου 2024. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 2 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς κυρώσεις καθώς επέχει θέση αρχικής δήλωσης.

Ποιοι έχουν λάβει ειδοποιήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις τους

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε σύνολο 1.232.538 προσυμπληρωμένων δηλώσεων (1.429.670 φορολογουμένων) έχουν υποβληθεί 724.000 δηλώσεις (852.500 φορολογούμενων).Οι φορολογούμενοι που έχουν επιλεγεί για τη διαδικασία της αυτόματης υποβολής της δήλωσης από την ΑΑΔΕ, καθώς και όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση μέσω e-mail και στη θυρίδα τους στο myAADE και το myAADEapp για μεταβολές των στοιχείων που η ΑΑΔΕ έχει λάβει γι’ αυτούς από τρίτους φορείς (π.χ. εργοδότες, πιστωτικά ιδρύματα), ώστε να μπορούν να ελέγξουν εάν μεταβάλλεται η φορολογική τους υποχρέωση και να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες.

Μέχρι στιγμής, έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση:

  • 22.730 φορολογούμενοι των οποίων τα στοιχεία μεταβλήθηκαν μετά την αρχική προεκκάθαριση, δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής δήλωση οι ίδιοι και χρειάζεται να ελέγξουν το αποτέλεσμα της νέας προεκκαθάρισης.
  • 8.036 φορολογούμενοι που, λόγω νεότερων στοιχείων που προέκυψαν γι’ αυτούς (π.χ. μεταβολή φορολογικής κατοικίας ή οικογενειακής κατάστασης, υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για το 2022, που επηρεάζει την προεκκαθάριση για το 2023, κ.ά.), χρειάζεται πλέον να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωσή τους.

Επιπλέον, δρομολογείται η ειδοποίηση των φορολογουμένων, για τους οποίους εστάλησαν νεότερα στοιχεία στην ΑΑΔΕ, μετά την υποβολή της δήλωσής τους, για να ελέγξουν την ορθότητα των νέων στοιχείων και να προβούν σε τροποποιητική δήλωση ή κάθε άλλη αναγκαία ενέργεια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2cirir3931d)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.