Πολιτικη & Οικονομια

Παύλος Γερουλάνος: Αυτά είναι τα λάθη του ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τον Χάρη Δούκα

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα περί συγκόλλησης κομμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Παύλος Γερουλάνος
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος © ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Παύλος Γερουλάνος: Εγώ, όταν κατέβηκα στον δήμο, δεσμεύτηκα ότι θα μείνω

Στο Open μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως το κόμμα δεν φοβήθηκε ποτέ τις δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ απαρίθμησε τα λάθη που έγιναν.

Αρχικά, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν φοβήθηκε ποτέ δημοκρατικές διαδικασίες και δεν έχει λόγο να το κάνει τώρα. Οι υποψηφιότητες είναι ένα λογικό επακόλουθο, αλλά από αυτά εμείς έχουμε βγει πάντα πιο δυνατοί». Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε: «Δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Ο στόχος, που είχε βάλει και ο ίδιος ο πρόεδρος, ήταν η δεύτερη θέση. Δεν τον πετύχαμε την ώρα που διαλυόντουσαν δύο κόμματα δίπλα μας. Άρα ήταν μία χαμένη ευκαιρία».

Γερουλάνος: Αυτά είναι τα λάθη του ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Γερουλάνος συνέχισε, λέγοντας: Υπήρξαν οργανωτικά προβλήματα, δεν αξιοποιήθηκαν όλοι, το μήνυμά μας δεν κατεβαίνει στην κοινωνία, επικοινωνιακά υπήρξαν λάθη.

«Ένα κόμμα πρέπει να παρουσιάζει στην κοινωνία μια ηγετική ομάδα που ο πολίτης να αισθάνεται ότι όσα λέει μπορεί να τα κάνει πράξη, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε από την αρχή. Αφήσαμε πολλούς πόρους ανεκμετάλλευτους, ενώ οι ιδέες μας ήταν καλές» πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος. «Δεν θέλω να βάλω τοξική διάθεση στον διάλογο, τα όργανά μας μπορούν να δυναμώσουν πολύ» σημείωσε, και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για «θέμα ενός προσώπου».

Τι είπε ο Παύλος Γερουλάνος για την υποψηφιότητα Χάρη Δούκα

Απαντώντας στην ερώτηση «προς τα πού πρέπει να πάει το ΠΑΣΟΚ και ποια να είναι η ταυτότητά του», ο κ. Γερουλάνος είπε πως η εξουσία πρέπει να διαχέεται όσο πιο κοντά στην κοινωνία γίνεται και να λογοδοτεί στην κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση, που, όπως είπε, λειτουργεί πολλές φορές σαν «μακρύ χέρι της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Χάρη Δούκα, είπε ότι δεν θα σχολιάσει συνυποψηφίους του, αλλά πρόσθεσε ότι «όταν κατέβηκα στον δήμο, δεσμεύτηκα ότι θα μείνω 4 χρόνια στον δήμο και έμεινα 4 χρόνια στον δήμο».

«Σίγουρα στις εκλογές πρέπει να πάμε με έναν πόλο που θα πείσει τον λαό ότι έχει ένα σχέδιο για τη χώρα και μπορεί να το υπηρετήσει. Για εκείνους που λένε για σενάρια συναίνεσης ή συνεργασίας, τους ρωτάω πάντα πώς θα το κάνουμε και δεν μου απαντά κανείς, άρα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας» σημείωσε για τα περί συγκόλλησης κομμάτων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.