Πολιτικη & Οικονομια

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών

«Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος - Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση» είπε ο πρώην πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαμαράς για Μητσοτάκη: Η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών
Σαμαράς για Μητσοτάκη: Η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών © SOOC

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών - Είχα πει να προσέχει η κυβέρνηση 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συγκινεί πλέον τους ευρωπαίους πολίτες που δεν αποφασίζουν πλέον με ευρωπαϊκά αλλά εθνικά κριτήρια, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στο πολεμικό μουσείο.

Ο κ. Σαμαράς, αρχικά μίλησε για ισλαμοποίηση της Ευρώπης και τόνισε πως πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τις αξίες της ή θα μπει στην δίνη που λέγεται πολιτικη ορθότητα και δικαιωματισμός.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή στην πολιτική ολοκλήρωση. Δεύτερον η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στη δίνη της καταστροφικής ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίως δικαιωματισμός», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

«Δεν είναι λύση να φέρουμε μετανάστες και να κάνουν παιδιά για να πολιτογραφηθούν Ευρωπαίοι. Το θεωρώ εργαλειοποίηση και χυδαία εκμετάλλευση» σημείωσε.

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη: Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός. «Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος» είπε, μιλώντας για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής στο Πολεμικό Μουσείο
Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής στο Πολεμικό Μουσείο © SOOC

Συγκεκριμένα είπε: «Η τελευταία δημόσια εμφάνισή μου ήταν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Είχα τότε πει: “Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα…
Και από την κοινωνία…”Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος !»

«Μετάλλαξη της παράταξης και αποϊδεολογικοποίηση»

Παράλληλα, έκανε λόγο για μετάλλαξη της παράταξης και αποϊδεολογικοποίηση, μιλώντας για στροφή προς ένα « φαντασιακό κέντρο» την ώρα που όλη η Ευρωπη στρέφεται προς τα δεξιά. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έλαβε το χειρότερο ποσοστό αριθμού ψήφων σε εκλογές μετά την μεταπολίτευση, σημειώνοντας:

«Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησης.

Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα. Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του;»

Δείτε την εκδήλωση:

Παρουσίαση βιβλίου του Μ. Κοττάκη "Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή" - Εκδόσεις Λιβάνη

Τι πραγματεύεται το βιβλίο «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή»

Το βιβλίο επιχειρεί μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009).

Παρουσίαση Βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη
Παρουσίαση Βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη © SOOC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.