Πολιτικη & Οικονομια

Κοινή εμφάνιση Σαμαρά - Καραμανλή σε παρουσίαση βιβλίου

Στην εκδήλωση δεκάδες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κοινή εμφάνιση Σαμαρά - Καραμανλή σε παρουσίαση βιβλίου - Στην εκδήλωση δεκάδες βουλευτές και στελέχη της ΝΔ

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, από τις Εκδόσεις Λιβάνη, βρίσκονται oι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, που πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο.

Δείτε εδώ την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση:

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Σαμαρά και Καραμανλή, μετά τις Ευρωεκλογές ενώ στην εκδήλωση παρευρίσκονται υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αρκετοί «γαλάζιοι» παράγοντες.

Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής στο Πολεμικό Μουσείο © SOOC

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής εμφάνισης, που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, είναι το κατά πόσο θα ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση και σε ποιο επίπεδο. 

Υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρόντες © SOOC

Οι ομιλίες Σαμαρά - Καραμανλή πραγματοποιούνται με φόντο τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης για τα περί επιστροφής στις ρίζες και επαναπροσέγγισης του παραδοσιακού ακροατηρίου της. Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί βουλευτές δεν διστασαν να εκφράσουν τις αποψεις τους κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο βρεθηκε η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.

Τι πραγματεύεται το βιβλίο «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή»

Το βιβλίο επιχειρεί μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009).

Παρουσίαση Βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη © SOOC

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι». Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά θα ακολουθήσει ομιλία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μιλήσει για εξωτερική πολιτική.