Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Τσουνάμι έντασης σε όλα τα επίπεδα μετά την κόντρα κορυφής

Συγκρουσιακές αναμένονται οι συνεδριάσεις της Πέμπτης και της Κυριακής

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την Πέμπτη και την Κυριακή συνεδριάζουν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ
Την Πέμπτη και την Κυριακή συνεδριάζουν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ ©Dimitris Kapantais / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Πλησιάζουν οι κρίσιμες συνεδριάσεις - Αναταράξεις στην Κουμουνδούρου από την αντιπαράθεση Κασσελάκη - Τσίπρα

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιθυμεί να κλείσει τους λογαριασμούς του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ και τους αμφισβητίες του προεδρου να επιμένουν στις αιχμές εναντίον του, έρχεται η ώρα των κρίσιμων συνεδριάσεων των οργάνων του κόμματος: Την Πέμπτη 4 Ιουλίου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και την Κυριακή στις 7 του μήνα συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή, οποτε και αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν εκκλήσεις να πέσουν οι τόνοι μετά την αντιπαράθεση σε επίπεδο κορυφής. Το σενάριο της προσφυγής και της αναβάπτισης από τη βάση βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι για τον Στέφανο Κασσελάκη, προκρίνοντας την καθαρή λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο και στην εμφυλιοπολεμική σύγκρουση που επικρατεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γάντι που πέταξε στον Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να πάρει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι διαρκείς υπομνήσεις από την πλευρά του κ. Κασσελάκη ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα, δημιουργούν σεισμικές δονήσεις στο κόμμα. Πάντως ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Koc ανέφερε στην κεντρική ομιλία του ότι πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ανακοίνωσε δημόσια την απόφασή του να παραιτηθεί από την πρώτη γραμμή της πολιτικής, μετά από 15 συναπτά έτη ως αρχηγός του κόμματός του και αυτή «ειναι μια απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω».

«Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το δίλημμα παραμένει: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει ενεργά στη συζήτηση για τη σύσταση νέου φορέα στην Κεντροαριστερά ή θα πρέπει να συνεχίσει αυτόνομα; Στη μέτρηση πάντως της Kapa Research στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει στην ηγεσία, το 43% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2023 ζητάει άλλο πρόσωπο.

Διαξιφισμοί σε όλα τα επίπεδα και φωνές για να πέσουν οι τόνοι

«Απαιτούνται ψυχραιμία από όλους μας και διάθεση για ουσιαστικό διάλογο στα όργανα του κόμματος. Θα συζητηθούν όλα τα θέματα που θα θέσει η ηγεσία, αλλά και εκείνα που θα θέσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά.

«Ο Στέφανος έκανε λάθη με την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2e74qe71tvd)

Ο Πέτρος Παππάς χαρακτηρισε «καλόπιστη» την κριτική Πολάκη. Μιλώντας στα Παραπολιτικά, σημείωσε ότι προφανώς έκανε και λάθη ο Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως κόμμα πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία με τις φράξιες, με αυτή τη νόσο της διχόνοιας η οποία έχει πλήξει και πλήττει το ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά», είπε ο Πέτρος Παππάς

Σε σχέση με την ανάρτηση Κασσελάκη με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια από όλους», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέτει τον τέως πρόεδρο προ των ευθυνών του», καλώντας να «τελειώνει η ιστορία με τις φράξιες, με αυτή τη νόσο της διχόνοιας που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά».

Ο Γιάννης Βουλγαράκης σημείωσε το εξής: «Εξωκομματικά συμφέροντα, συμφέροντα συγκεκριμένα που σχετίζονται οικονομικά και μιντιακά, θέλανε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ήθελαν το τέλος του Στέφανου Κανελλάκη και γι’ αυτό και απεργάζονται διάφορα σενάρια. Εγώ αυτό που θα πω ως μήνυμα προς τους ψηφοφόρους μας, τα μέλη μας, τους συντρόφους μας, είναι το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έρχεται από πολύ μακριά και θα συνεχίσει».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δυστυχώς ως πρόεδρος του κόμματος από το 2019 και μετά, δεν προχώρησε στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος είχε εξαγγείλει» υπογράμμισε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε: «Με την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη νομίζω ότι θα δοθεί η δυνατότητα και στους δύο πολιτικούς άνδρες να συζητήσουν και να κατευναστούν, αν θέλετε, οι όποιες ακμές έχουν διαμορφωθεί αναμφίβολα».

Το μήνυμα των πολιτών, υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ φυγή προς τα εμπρός ζήτησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2dzoce4jo29)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.