Πολιτικη & Οικονομια

Πηγές Χάρη Δούκα: Οι παρεμβάσεις της ΝΔ και των στελεχών της, πρέπει να καταδικασθούν από το σύνολο του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι απαντούν πηγές του Χάρη Δούκα στον Κώστα Μπακογιάννη - Με αφορμή την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 

Πηγές Χάρη Δούκα «απαντούν» στην ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «πάντα ο Χάρης Δούκας είναι ο στόχος της ΝΔ, ο κύριος αντίπαλος τους και πως αυτές οι παρεμβάσεις της ΝΔ και των στελεχών της, πρέπει να καταδικασθούν από το σύνολο του ΠΑΣΟΚ.»

Πηγές του δημάρχου Αθηναίων αναφέρουν:

«Μετά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Βορίδης, αλλά και ο κ. Μπακογιάννης επιχειρούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας του Οκτωβρίου. Πάντα ο Χάρης Δούκας είναι ο στόχος της ΝΔ, ο κύριος αντίπαλος τους.
Αν και κατανοούμε ότι ο κ. Μπακογιάννης αδυνατεί έως τώρα να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, του συνιστούμε -πριν κάνει αναρτήσεις- να έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα της Αθήνας.

Πόσο μάλλον, όταν χθες οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων (που ήταν επί τόπου παρόντες) πήραν συγχαρητήρια από την Πυροσβεστική για την εξαιρετική δουλειά που είχε γίνει στην αποχλόαση των λόφων. Μία ενέργεια που εάν δεν είχε προηγηθεί, η πυρκαγιά θα είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί εξάλλου σε όλους τους λόφους της Αθήνας.

Επισημαίνουμε, όμως, ότι αυτές οι παρεμβάσεις της ΝΔ και των στελεχών της, πρέπει να καταδικασθούν από το σύνολο του ΠΑΣΟΚ. Είναι θέμα ευθύνης όλων».

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Κώστας Μπακογιάννης στρέφεται κατά του δημάρχου Αθηναίων, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: «Δικαίωμα του κ. Δούκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωση του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος. Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης. Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο». 

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες.

Ακόμα μεγαλύτερες, επειδή κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δικαίωμα του κ. Δόυκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωση του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος.

Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης.

Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο.