Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν τη χώρα

Η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό © Eurokinissi

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο και αναφέρθηκε στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν πρόσφατα ανά την επικράτεια.

«Είχαμε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν τη χώρα, αλλά το κράτος είναι "παρών" από την πρώτη στιγμή σε όλη την επικράτεια», τόνισε στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός.

«Η μάχη θα διαρκέσει, μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου Δεν θα κερδηθεί χωρίς τη συνδρομή των πολιτών, ιδίως στο επίπεδο της πρόληψης», πρόσθεσε.

«Εφιστώ την προσοχή όλων μας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και αυτό επιβάλει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμοδίων», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Μέχρι τώρα είδαμε έναν πολύ καλύτερο συντονισμό και έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής».

Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει πως «οι ζημιές ήταν περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της απειλής τις τελευταίες ημέρες».

Παράταση στην προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για την παράταση της προθεσμίας για τον καθαρισμό των οικοπέδων υπενθυμίζοντας πως «το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας». «Πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ

«Στόχος μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ αλλά και η επιτάχυνση των διορισμών», ανέφερε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Έχουμε εντοπίσει τις παθογένειες, διαδικασίες περίπλοκες που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες. Θα υπάρξουν μία σειρά από παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για να αναλάβει κάποιος τα καθήκοντά του στο Δημόσιο. Θέλουμε όλα να γίνονται πιο σύντομα. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής τη θέση που επιθυμούν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.