Πολιτικη & Οικονομια

Γεροβασίλη: Ο Κασσελάκης άνοιξε μόνος του ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να τίθενται τεχνητά διλήμματα όπως αυτό που έθεσε ο κ. Κασσελάκης» σημείωσε η βουλεύτρια

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλγα Γεροβασίλη: Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα, τον Στέφανο Κασσελάκη και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε σήμερα (1.7) στον ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν εκείνος που άνοιξε μόνος του ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν έθεσε κανένας άλλος τέτοιο θέμα. 

Συγκεκριμένα, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «ο ίδιος ο πρόεδρος μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο ίδιος είπε πως αν ανοίξουν κάλπες στην Κεντροαριστερά θα είναι υποψήφιος, την επόμενη μέρα είπε πως πάλι θα είναι υποψήφιος αν είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια βέβαια είπε κι ένα "Αλέξη, πάμε;" Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να τίθενται τεχνητά διλήμματα όπως αυτό που έθεσε ο κ. Κασσελάκης "ή δεν θα μιλάτε ή είστε υπονομευτές"».

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», τονίζοντας ότι η απόφαση πράγματι λήφθηκε τον Ιανουάριο του 2022 επί ηγεσίας Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο δεν αφορούσε κλείσιμο της εφημερίδας, αλλά συνέχεια της λειτουργίας της με συγκεκριμένο πλάνο εξυγίανσης της Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων εθελουσίων αποχωρήσεων και μείωσης προσωπικού.

Η Όλγα Γεροβασίλη για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στον ΣΚΑΪ, η Όλγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. «Οφείλουμε όλοι αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στη χώρα μας να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε μακριά από μικροκομματικά και ηγεμονισμούς. Δεν είναι θέμα προσώπων, πρέπει να εστιάσουμε στο πώς και όχι στο ποιος. Εγώ το κόμμα μου θέλω να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», είπε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν έκανε λάθος όταν έκανε πίσω στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι «εκείνη τη στιγμή είχα την άποψη πως δεν ήμασταν στη σωστή τροχιά και τη διατύπωσα με την ομιλία μου», για να συμπληρώσει ότι «σίγουρα έχουμε αυτήν την περίοδο πολλά προβλήματα, αλλά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

Ακόμη, δεν θέλησε να σχολιάσει τις τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Μόνο ο ίδιος θα αποφασίσει πότε και πώς θα κινηθεί για το οτιδήποτε».