Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Εισήγηση για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου

«Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας με καθαρή τη συνείδησή μου και το χέρι στην καρδιά» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης: Εισήγηση για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου © ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Νίκος Ανδρουλάκης: Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ - Εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στις 6 Οκτωβρίου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (30.6) στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. O πρόεδρος του κόμματος εισηγήθηκε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στις 6 Οκτωβρίου 2024 και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 13 Οκτωβρίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην αρχή της τοποθέτησής του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής: «Μπορεί ξανά το ΠΑΣΟΚ να γίνει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου ανέφερα εκείνο το βράδυ ότι μεταξύ μας δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Το απέδειξαν στην πράξη. Δεν υπήρξε ποτέ κανένας αποκλεισμός, κάτι που φάνηκε ότι στην πράξη σε κάποιους δεν άρεσε. Μετά από χρόνια η βάση απέκτησε εκλεγμένα όργανα και όχι διορισμένα όργανα. Γεμίσαμε την Ελλάδα με γραφεία και οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, σε χωριά, σε δήμους, σε πόλεις. Ζωντάνεψε ξανά το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πια αυτό που προμήνυαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι για το μέλλον. Δεν ήταν πολιτικό συμπλήρωμα, όπως ήθελαν να μας αντιμετωπίζουν. Χάρη στον αγώνα του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ καταφέραμε να αποτελεί μακρινό παρελθόν το υποτιμητικό και σταθερό δίλημμα με "ποιον θα πάτε", όπως μας έλεγαν στα πάνελ». 

Νίκος Ανδρουλάκης: Την Κυριακή των Ευρωεκλογών ξεκίνησε ένα δημόσιο χαρακίρι για την παράταξη

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «σε έναν δύσκολο χρόνο είχαμε 4 συνεχιζόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Παλέψαμε, δίκαια, με αξιοπρέπεια, αλλά δεν είχαμε τους ίδιους πόρους με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, Γιατί από την αρχή πήρα μία απόφαση να γκρεμίσω όλα τα στερεότυπα που υπήρχαν για το ΠΑΣΟΚ. Ρυθμίσαμε τα χρέη μας και με τα υπόλοιπα μέσα προχωρήσαμε στις εκλογικές αναμετρήσεις. Αν μας παρουσίαζαν τα μέσα όπως μας παρουσιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες, όλος ο κόσμος θα ήξερε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. 

» Δεν πετύχαμε όλους μας τους στόχους. Θα έπρεπε να έχουμε πετύχει περισσότερα, γι αυτό πρέπει ενωμένοι να αγωνιστούμε. Μετά τις Ευρωεκλογές προέκυψε νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα μας. Δεν πρέπει να καταστροφολογούμε. Τώρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει παντού, το πράσινο και πάλι μετά από 12 χρόνια είναι στον πολιτικό χάρτη της χώρας. 

» Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας με καθαρή τη συνείδησή μου και το χέρι στην καρδιά. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν δεν εγκλωβιστούμε σε μία δίνη εσωστρέφειας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι κεντρικός πρωταγωνιστής στην κεντροαριστερά. Έκανα λάθη και έχω χρέος να αναλάβω την ευθύνη και θα αναλάβω την ευθύνη. Εμφανιστήκαμε με διγλωσσία και είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε. Τραβήξαμε τα φώτα της δημοσιότητας για διαφωνίες και όχι για τον προγραμματικό μας λόγο. 

»Την Κυριακή των Ευρωεκλογών ξεκίνησε ένα δημόσιο χαρακίρι για την παράταξη. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε έναν διαλυτικό διχασμό. Αυτή η συζήτηση δεν ξεκίνησε με ευθύνη μου, αλλά έχω ευθύνη  να την κλείσω το συντομότερο δυνατό».

«Από τη Γεννηματά πήρα κόμμα, δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης 

«Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, που δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός», είπε λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας μήνυμα σε όσους παρασκηνιακά - όπως είπε - τα λένε με τραπέζια στο τρίγωνο των Αθηνών. 

Άφησε μία σειρά από αιχμές για «άτομα με υπερφίαλες φιλοδοξίες, τοξικοποιούν το ΠΑΣΟΚ. «Με αυτά τα πρόσωπα εγώ δεν έχω να κάνω καμία συζήτηση. Μετά τις εσωκομματικές εκλογές δεσμεύομαι να προχωρήσουμε σε ένα ενωτικό συνέδριο για κοινή συνισταμένη τα επόμενα χρόνια, για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου με προτάσεις για την πατρίδα και τον λαό. Παράλληλα, έχουμε να διορθώσουμε και λάθη. Να διορθώσουμε τις αρρυθμίες αυτές». 

Δείτε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.