Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Ανδρουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΠΑΣΟΚ: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής φέρνει εξελίξεις στο κόμμα - Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία Ανδρουλάκη

Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 σήμερα το πρωί και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δρομολογήσει εξελίξεις για τα εσωκομματικά της Χαριλάου Τρικούπη. 

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν επίσης οι πολιτικές θέσεις, η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η στάση στο ζήτημα των συνεργασιών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις στελεχών, που φέρεται να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος, όποτε πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές. Στο ζήτημα θα αναφερθεί επισήμως με την έναρξη της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική προς τον Νίκο Ανδρουλάκη

Με δεδομένη τη δημόσια πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας τον προσεχή Νοέμβριο, πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να θέλει να κλείσει όσο πιο γρήγορα το μέτωπο αυτό, σύμφωνα με το CNN.

Η κριτική που δέχθηκε από τα κομματικά στελέχη για την επίδοση στις Ευρωεκλογές ήταν σκληρή όπως και η ανοικτή αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας της ηγεσίας του.

Πρέπει να θεωρείται, σχεδόν βέβαιο ότι στην ομιλία του θα σηκώσει το γάντι και θα ανακοινώσει προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2024 και όχι το 2025 όπως ήθελε, αν και παραμένει ασαφές αν οι εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν το Νοέμβριο ή νωρίτερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει την αίσθηση ότι παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και θα θέσει ο ίδιος την ατζέντα της επόμενης μέρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα πλην του Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη, με αρκετά ονόματα να ακούγονται όπως αυτά του Παύλου Γερουλάνου και του Μιχάλη Κατρίνη.

ο Παύλος Γερουλάνος
Ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η δημοσκόπηση της Interview για το ΠΑΣΟΚ

Η συνεδρίαση θα γίνει στον απόηχο της δημοσκόπησης της Interview για τη μάχη της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%. Τρίτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος (18,4%) ο οποίος έχει και αυτός ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα που δείχνει ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης - Δούκας» είναι αυτό που κερδίζει το μεγαλύτερο ποσοστό (18,3%). Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μετά τον Χάρη Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης (7,4%).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.