Πολιτικη & Οικονομια

Θεοχαρόπουλος: Ο Κασσελάκης εάν δεν έχει παραιτηθεί ήδη, θα πρέπει να το κάνει

Την ίδια ώρα, παρέμβαση Τσίπρα ζητά ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητά παραίτηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστηρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανάρτηση στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Ο κ. Κασσελάκης αν δεν έχει παραιτηθεί θα πρέπει να το κάνει», δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αντιμετωπίζονται με αναρτήσεις και τουίτ. Είναι κρίσιμες οι στιγμές. Διαβάζοντας την πρώτη και δεύτερη ανάρτηση, προσπαθούσε να τον εμπλέξει. Αν έχει παραιτηθεί θα έπρεπε να το πει. Αν λέει ‘πάμε’, πού πάμε; Εγώ κατάλαβα ότι το ‘πάμε’ σημαίνει πάμε σε εκλογές. Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτά που δεν ερμηνεύονται».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στρέφεται κατά του Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν παρεμβαίνει δημόσια προς στήριξη του Στεφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο ρ/σ «Παραπολιτικά» σημειώνει σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος: «Δεν νομίζω ότι μπορεί αυτή η ιστορία να οδηγήσει σε μια καινούργια διάσπαση αν και βλέπω πρόσωπα μέσα σε αυτή την ομάδα τα οποία σηματοδοτούν κάτι. Όταν υπάρχουν πρόσωπα τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον Αλ. Τσίπρα τότε δεν αντιλαμβάνομαι...αν το συσχετίσω και με το γεγονός ότι έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ο Αλ. Τσίπρας που μας οδήγησε στο να είμαστε κυβέρνηση θα πρέπει να βγει και να υποστηρίξει το κόμμα του. Είναι λάθος η σιωπή. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα δεν βλέπω να βγαίνει με ένα τρόπο σοβαρό. Η συμμετοχή του στα κοινά και με το Ινστιτούτο αλλά και με την υποχρέωση να στηρίξει ένα κόμμα που ουσιαστικά είναι "δημιούργημά" του...

» Εγώ θα πόναγα το παιδί μου, θα έκανα ότι μπορούσα, δεν το κάνει όμως. Δεν μπορεί να βλέπει αυτές τις ομαδοποιημένες καταστάσεις οι οποίες τον διέλυσαν και τον ίδιο. Δηλαδή οι ισορροπίες που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας τόσο καιρό μέσα από αντιμαχόμενες ομαδοποιημένες καταστάσεις αυτές μπορεί σε κάποια φάση να τον έβγαλαν στην κυβέρνηση όμως μετά την ήττα λειτούργησαν εντελώς διαλυτικά». 

Κασσελάκης σε Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ο Στέφανος Κασσελάκης με νέα του ανάρτηση στο Χ απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα και απαντά σε όσα υποστηρίζουν «κύκλοι» κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, ανεβάζοντας την ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά και το τέλος της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή». 

«Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία. Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι προτιμά να είναι «στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο» και καταλήγει: «Αλέξη, πάμε;»

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω τις ίδιες ακριβώς. Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις).

Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί. Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία.

Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα. Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή; Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;

Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ.

Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή.

Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Και γι' αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.

-Με καταστατικό συνέδριο.

-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.

-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.

-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.

-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.

Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα - άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθίσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα.

Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.

Αλέξη, πάμε;».

Τι υποστήριζαν «κύκλοι» του Αλέξη Τσίπρα για τον Στέφανο Κασσελάκη και το κλείσιμο της «Αυγής»

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα. 

Προσθέτουν πως «οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα».

Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι «ο Αλ.Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».