Πολιτικη & Οικονομια

Κύκλοι Αλέξη Τσίπρα για «Αυγή»: Οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα με χυδαιότητα

Τι αναφέρουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύκλοι Αλέξη Τσίπρα για «Αυγή»: Οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα με χυδαιότητα
Κύκλοι Αλέξη Τσίπρα για «Αυγή»: Οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα με χυδαιότητα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Αλέξης Τσίπρας: Τι αναφέρουν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού για το κλείσιμο της «Αυγής»

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα.

Προσθέτουν πως «οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα».

Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι «ο Αλ.Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά 375 χιλ. ευρώ από τους βουλευτές του για να καταβληθούν οι μισθοί Ιουνίου στην «Αυγή»

Μετά τη εντολή του Στέφανου Κασσελάκη για κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή», ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα δωρίζοντας 20.000 ευρώ. Την επόμενη μέρα στα κινητά των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε ένα SMS μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την οικονομική συμβολή τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ars0eenxwp)

Τι αναφέρει το SMS που έλαβαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή»

«Σύντροφοι, συντρόφισσες,

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα μας, επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας. Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ».

Οι βουλευτές ζητούν τις καταστάσεις των δαπανών της «Αυγής»

Οι βουλευτές που θέλουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ζητούν τις καταστάσεις των δαπανών της «Αυγής» και του κόμματος, τις οποίες έχει δεσμευτεί δημόσια ο κ. Κασσελάκης ότι θα εμφανίσει.

Σημειώνεται πως ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Κουμουνδούρου, Θύμιος Γεωργόπουλος, είχε προειδοποιήσει με ανάρτησή του ότι οι εργαζόμενοι θα έμεναν απλήρωτοι τον Ιούνιο, ενώ το ίδιο ειπώθηκε χθες και στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» κρέμασαν πανό έξω από τα γραφεία της εφημερίδας

Σήμερα, δεύτερη ημέρα μετά το λουκέτο, το καθημερινό φύλλο της Αυγής δεν κυκλοφορεί στα σημεία πώλησης και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κυκλοφόρησαν ένα ψηφιακό πρωτοσέλιδο, με τίτλο «Απεργούμε για να μείνει η ΑΥΓΗ ανοιχτή».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» κρέμασαν και πανό έξω από τα γραφεία της οδού Δεληγιώργη, επισημαίνοντας ότι «ανήκουμε στη βάση της κοινωνίας και η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά».

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Κασσελάκης: Τι είπε για την «Αυγή»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η «Αυγή» είχε φτάσει σε μία κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα», καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο.

Κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και όπως είπε ο ίδιο θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, αλλά «δεν εισακούστηκε». Υπενθύμισε, δε, ότι την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου την είχε λάβει η ΠΓ του κόμματος πριν την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχος του δεν την εφάρμοσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.