Πολιτικη & Οικονομια

Ραγκούσης για Κασσελάκη: Αν πήγαινε τώρα σε εκλογές, δεν θα έπαιρνε ούτε τις μισές ψήφους

Νέα πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ραγκούσης για Κασσελάκη: Τι είπε για το ενδεχόμενο εκλογών - Νέα πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Ραγκούσης άσκησε δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη ενώ δεν δίστασε να θέσει ζήτημα επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όπως τόνισε είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει το κόμμα 350.000 ψήφους και να οδηγηθεί στο 14,9% στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Ραγκoύσης εκτίμησε ότι «αν ο Στέφανος Κασσελάκης πήγαινε σε εκλογές, δεν θα έπαιρνε ούτε τις μισές ψήφους από αυτές που έλαβε όταν πήγε στις εσωκομματικές εκλογές. Όσοι τον ψήφισαν, δεν ήξεραν την πραγματική του εικόνα» είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Αν (ο κ. Κασσελάκης) είχε γνωστοποιήσει πριν την εκλογή του στην προεδρία είτε τα πραγματικά του πολιτικά πιστεύω, πχ ότι το ΝΑΤΟ είναι μια ιερή συμμαχία ή ότι “τι καλά που είναι το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας και της κυρίας Κωνσταντοπούλου και θέλω να συνεργαστούμε μαζί του” και αν είχε δείξει την πολιτική του αντίληψη για το πώς αντιλαμβάνεται το πολιτεύεσθαι ως αρχηγός, δηλαδή μέσα από την επίδειξη πλούτου, πηγαίνοντας στα σπίτια κλπ κλπ, εγώ πιστεύω ότι δεν θα είχε εκλεγεί», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Αν ο κ. Κασσελάκης πάει σε εκλογές ξανά -πήρε 75.000 ψήφους για να εκλεγεί στον β’ γύρο απέναντι στην κυρία Αχτσιόγλου – αυτή τη στιγμή δεν θα πάρει ούτε τις μισές από τις 75.000 ψήφους».

Ραγκούσης: «Θέμα επιλογών του κ. Κασσελάκη έχουν θέσει 350.000 ψηφοφόροι»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε:

«Θέμα επιλογών του κ. Κασσελάκη, πριν οποιονδήποτε άλλο, έχουν θέσει 350.000 ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ στα “πέτρινα χρόνια” του Ιουνίου του 2023 και ο ίδιος με τις επιλογές του μετά τις εκλογές και πριν τις εκλογές, που έκανε προεκλογικό αγώνα σόλο. Αν ανοίξει θέμα ηγεσίας, θα δούμε όλα τα δεδομένα».

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν νέες αποχωρήσεις, αν και άφησε αιχμές ότι είναι λάθος «να νομίζει κανείς ότι θα μετατρέψει οποιοδήποτε κόμμα σε κόμμα υπαλλήλων και δουλικών. Τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων δεν είναι υπάλληλοι των προέδρων».