Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν φεύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ»: Σπίρτζης για τους βουλευτές που ψήφισαν κατά Κασσελάκη

Τι είπε για το θέμα των «μαύρων ταμείων»

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σπίρτζης για 87 βουλευτές και στελέχη που υπογράφουν κατά Κασσελάκη - Δεν φεύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε με φόντο τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι «από ένα κόμμα φεύγεις, όταν διαφωνείς με τις θέσεις του, όπως αυτές επισφραγίζονται στα συνέδρια».

ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι «είναι δευτερεύον θέμα ποιος θα είναι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πάμε να κάνουμε την ανασύσταση του προοδευτικού κόσμου» υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει παρών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. «Στη συνέντευξή του στον κ. Χατζηνικολάου δεν υπερθεμάτισε; Δεν είπε ότι θα είναι και υποψήφιος; Αν σε μια βδομάδα άλλαξε θέση, μπορεί να ξαναλλάξει» σχολίασε ο κ. πρώην Υπουργός.

Σπίρτζης για τους 87 βουλευτές που υπογράφουν κατά Κασσελάκη

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη συλλογή υπογραφών υπέρ του κ. Κασσελάκη, «να μην σχολιάζω», είπε ο πρώην Υπουργός, συμπληρώνοντας πως εάν συγκεντρωθούν «50.000, όπως το είπατε, θα το συζητήσουμε…». «Πάντως, θα μαζέψουμε μέσα σε μια μέρα πάνω από 2.500» τόνισε ο κ. Σπίρτζης, σε περίπτωση που και οι «87» θελήσουν να συγκεντρώσουν υπογραφές, διευκρινίζοντας πως «κανείς δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει τον κ. Κασσελάκη σαν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ «με τα αποτελέσματα που έχουν φέρει δεν μπορούν να αποτελέσουν τον εναλλακτικό πόλο της χώρας».

Στο ίδιο πλαίσιο, «το ότι διαμαρτύρονται 87 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια επιστολή σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν γίνει τελευταία», νομίζω ότι είναι αυτονόητο σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, λέγοντας πως «έχουμε από την Αμερική μια ανάρτηση που βάζει θέματα». Στο θέμα των «μαύρων ταμείων», αν η ανάρτηση Κασσελάκη βάζει θέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι απαράδεκτο, είπε ο κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι ο κ. Κασσελάκης «οφείλει να έρθει να το απαντήσει ο ίδιος», διαφορετικά πρέπει να πετάξει από το μπαλκόνι του γραφείου του, τους στενούς συνεργάτες του, πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμίζει μονοπρόσωπη ΙΚΕ» περιέγραψε ο πρώην Υπουργός, αποκαλύπτοντας ότι «δεν κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στις εκλογές».

«Δεν φεύγει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ακόμη για τους επτά βουλευτές που συντάσσονται με το κείμενο υπογραφών, ενώ έκανε λόγο για έναν «Και με έναν τρόπο διαχείρισης που κατά τη γνώμη τη δική μου είναι ξένος τελείως» από πλευράς της ηγεσίας, αφήνοντας αιχμές για πολιτική στοχοποίηση.

Πηγές Κουμουνδούρου: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης δεν φοβούνται τον διάλογο, απορίας άξιον η δημοσιοποίηση της επιστολής»

Την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασαν χθες πηγές της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο».

«Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Επιστολή κατά Κασσελάκη από 87 βουλευτές και στελέχη

«Διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο», αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων οι 87.

Μεταξυ άλλων το κείμενο υπογράφουν Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Γιώργος Βασιλειάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Τζένη Αρσένη. Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα γιατί συγκεντρώθηκαν πρώτα οι υπογραφές με ονοματεπώνυμο.

Παράλληλα, για το θέμα της Κεντροαριστεράς, τονίζουν μέσα στο κείμενο τους ότι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό, κοινωνικό αίτημα και σε αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.

Η επιστολή των 87 στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως συνέχεια της εκρηκτικής ανάρτησης προ ημερών του κ. Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες περί μαύρου χρήματος και την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας Αυγή.

Σε ότι αφορά την Αυγή, υπογραμμίζουν ότι δεν παίρνονται τόσο σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις χωρίς προηγουμένως να συζητηθούν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Την ίδια ώρα, έκτακτη εισφορά από τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των κομματικών ΜΜΕ.

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην ERTNews. «Εγώ θα σας πω ότι αυτό που ψηφίσαμε όλοι και ο Στέφανος Κασσελάκης, με συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο το οποίο έγινε το φεβρουάριο είναι πρώτον δεν αμφισβητείται η θέση του προέδρου αλλά δεύτερον και σημαντικό στον ίδιο απόφαση ότι πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις σε αυτά που χρειάζεται η κοινωνία δεν υπάρχει ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο μεταξύ, την πρόταση του για ανεξάρτητη εταιρεία που θα ελέγξει τα οικονομικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε βάθος δεκαετίας επανέφερε ο Σ. Κασσελάκης

Οι εργαζόμενοι στην Αυγή, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με τις αντιδράσεις για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου να συνεχίζεται.