Πολιτικη & Οικονομια

Απολύτως νόμιμη η διακίνηση μαύρου χρήματος στην Ελλάδα

Μήπως η διακίνηση μαύρου χρήματος είναι νόμιμη μόνο για τα κόμματα και τους κομματανθρώπους;

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύτως νόμιμη η διακίνηση μαύρου χρήματος στην Ελλάδα
© Pexels

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελακή σχετικά με το «μαύρο» χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ποιος πληρώνει εφορία τελικά στην Ελλάδα

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ένας πολιτικός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε ότι στο υπόγειο των γραφείων του κόμματός του συστηματικά κακοποιούν παιδιά. Ή τι θα γινόταν αν έλεγε ότι σε όλα τα κόμματα ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών. Και στις δύο περιπτώσεις (και σε όσες αντίστοιχες μπορείτε να σκεφτείτε) θα υπήρχε κάποια επέμβαση της πολιτείας. Κι αυτό γιατί τόσο η κακοποίηση παιδιών όσο και το εμπόριο ναρκωτικών απαγορεύονται αυστηρά από τον νόμο. Πρόκειται για σοβαρά αδικήματα τα οποία έχουν ως συνέπεια βαριές τιμωρίες. Σε αντίθεση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος η οποία είναι απολύτως νόμιμη.

Τα περί νομιμότητας της διακίνησης μαύρου χρήματος επιβεβαιώνονται από την απραξία των αρχών οι οποίες μετά την έμμεση καταγγελία του Στέφανου Κασσελάκη με τα κολλητά ρούχα εναντίον του προκατόχου του και την ευθεία παραδοχή του πιστού του Αποστολάκη (ο οποίος επιβεβαίωσε τη διακίνηση λέγοντας « το ότι διακινούνται μαύρα χρήματα στα κόμματα είναι γεγονός») δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Αν μάλιστα σκεφτείτε ότι τις καταγγελίες δεν τις έκανε κάποιος βουλευτής της Ζωής της Κωνσταντοπούλου ή ένας αποτυχημένος πολιτευτής αλλά ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας (δηλαδή εκπρόσωποι σημαντικών θεσμών της χώρας) το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι στην Ελλάδα η διακίνηση μαύρου χρήματος είναι απολύτως νόμιμη. Διαφορετικά ο ναύαρχος και ο πρόεδρος του θα είχαν ήδη κληθεί για εξηγήσεις στον ΣΔΟΕ ή στην ΑΑΔΕ και του θέματος θα είχε επιληφθεί ο οικονομικός εισαγγελέας.

Πράγμα που σημαίνει ότι κανείς από όσους κρύβουν εισοδήματα και περιουσία από την εφορία δεν πρέπει να φοβάται απολύτως τίποτα. Ο γιατρός που δεν κόβει απόδειξη, ο υδραυλικός που έχει μια τιμή με ΦΠΑ και μια χωρίς, ο ιδιοκτήτης που δηλώνει τη μισή τιμή ενοικίου που πληρώνει ο νοικάρης του δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από αυτά που χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός καταγγέλλουν τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνουν τίποτα το παράνομο κι αν υπήρχε αυτή η αίσθηση υπήρχε μόνο εξαιτίας κάποιας παρεξήγησης που επιτέλους λύθηκε.

Εκτός αν η διακίνηση μαύρου χρήματος είναι νόμιμη μόνο για τα κόμματα και τους κομματανθρώπους. Εκτός αν είναι νόμιμη μόνο για όσους κάθονται στης Βουλής τα έδρανα είτε αυτά είναι βουλευτικά είτε υπουργικά. Εκτός αν είναι νόμιμη σε συγκεκριμένους χώρους όπως ο τζόγος. Μπορεί δηλαδή η διακίνηση μαύρου χρήματος να επιτρέπεται Πειραιώς 62, Πλατεία ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 1, Χαριλάου Τρικούπη 50, Λεωφόρο Ηρακλείου 145 και λοιπούς χώρους στους οποίους στεγάζονται τα ελληνικά κόμματα τα οποία είναι γενικώς υπεράνω των νόμων που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους. Γι’ αυτούς που θέλουν δεν θέλουν χρηματοδοτούν αυτούς τους παραβατικούς οργανισμούς. Και μπράβο τους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.