Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης είπε στην ουσία ότι ο Τσίπρας παίρνει «μαύρα λεφτά»

Τι είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γεωργιάδης: Τι είπε για τα περί «μαύρου χρήματος» στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Αρχικά, αναφερόμενος στο σοβαρό περιστατικό του τραυματισμού του αστυνομικού κατά την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητικό και λυπηρό, με οσμή τρομοκρατίας».

Ακολούθως, ανέφερε πως «τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πρόκειται να λυθούν με στάσεις εργασίας». Μάλιστα, γνωστοποίησε πως το μεσημέρι θα συναντηθεί στο υπουργείο με τις φαρμακοβιομηχανίες, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης το πρώτο πεντάμηνο του 2024.

«Τους επόμενους μήνες θα γίνει ομαλοποίηση της αγοράς φαρμάκων», όπως είπε.

Γεωργιάδης: Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν μπλέξει πολύ με τα "μαύρα λεφτά"

«Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν μπλέξει πολύ με τα "μαύρα λεφτά". Ο κ. Κασσελάκης κατά τη γνώμη μου ξεπέρασε μια "κόκκινη γραμμή" που δεν ξεπερνάς εύκολα στην πολιτική. Στην ουσία είπε ότι ο Τσίπρας έπαιρνε μαύρα. Ως προς την ουσία, ο Κασσελάκης αμφισβητεί τις διαδικασίες και τους κοινοβουλευτικούς ελέγχους διά των ορκωτών λογιστών και των δικαστών την τελευταία δεκαετία. Και την ίδια στιγμή κατηγορεί όλους τους προηγούμενους ως κανονικούς κλέφτες. Θέλω να με πιστέψετε, όλους τους βουλευτές μάς ξετινάζουν στους ελέγχους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε για τον Παύλο Πολάκη:

«Ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να χωνέψει που η κ. Τουλουπάκη με έψαχνε για 4 χρόνια και δεν βρήκε ούτε μισό ευρώ».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει το κλείσιμο της «Αυγής», συμβάν για το οποίο ανέφερε ότι λυπάται που κλείνει. «Εγώ είμαι πάντα αντίθετος όταν κλείνει κάποιο μέσο, ακόμη κι αν είναι αντίθετο σε μένα. Με το κλείσιμο της "Αυγής" πεθαίνει ένα κομμάτι της ίδιας της Μεταπολίτευσης», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Καλωσορίζω τον ΣΥΡΙΖΑ σε αποφάσεις ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης. Η κυβέρνηση όμως τι κάνει με τη ΛΑΡΚΟ; Αν εμείς λέμε στη ΛΑΡΚΟ πως δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και θέλουμε να μειώσουμε το προσωπικό, δεν δικαιούμαστε να το λέμε πολύ περισσότερο τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι κάνει με την "Αυγή"; Δηλαδή θα πει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κρατήστε τους υπαλλήλους της ΛΑΡΚΟ, ενώ αυτοί διώχνουν τους υπαλλήλους της "Αυγής";»