Πολιτικη & Οικονομια

Υποψηφιότητες, συμμαχίες και χρονοδιάγραμμα εκλογών - Κλειδώνουν οι αποφάσεις στο ΠΑΣΟΚ

Σε θέσεις «μάχης» εν όψει Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ: Αποφάσεις για υποψηφιότητες, συμμαχίες και ημερομηνίες
ΠΑΣΟΚ: Αποφάσεις για υποψηφιότητες, συμμαχίες και ημερομηνίες © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΠΑΣΟΚ: Αποφάσεις για υποψηφιότητες, συμμαχίες και ημερομηνίες - Σε θέσεις «μάχης» εν όψει Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή

Σε θέσεις «μάχης» βρίσκονται εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τα στελέχη του κόμματος. Οι εσωκομματικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και το ζήτημα διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού βρίσκεται στο επίκεντρο. Αυτό που αναμένεται την Κυριακή είναι να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και εκεί αναμένεται να συγκρουστούν δύο διαφορετικές εκτιμήσεις.

Από τη μία αυτοί που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεροποιήσει την πορεία του και ανεβαίνει σταδιακά, την ώρα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη γενικευμένη αποχή.

Και από την άλλη πλευρά αυτοί που λένε ότι «δεν καταφέραμε να πιάσουμε το στόχο της δεύτερης θέσης» και βεβαίως αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα υπάρξει συναίνεση, αν θα γίνει δεκτή η πρόταση την οποία θα παρουσιάσει ο κ. Ανδρουλάκης.

Χάρης Δούκας: Εν αναμονή της ανακοίνωσης υποψηφιότητας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Ο δήμαρχος Αθηναίων που δηλώνει «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις, προτείνει να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου και καταθέτει «ενωτική πρόταση» με στόχο η Κεντρική Επιτροπή να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ και όταν ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έδειξε τις προθέσεις του: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη».

Το συγκεκριμένο ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά το Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, υποστήριξε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και «έκλεισε το μάτι» στον Χάρη Δούκα. Η απάντηση στον βουλευτή Ανατολικής Αττικής, ήρθε σήμερα από τον Χάρη Δούκα με τη χαρακτηριστιή φράση «Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!».

Αναλυτικά η δήλωση Δούκα:

«Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα, των μεγάλων αλλαγών και των αξιών.

Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα. Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!».

Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε...

Posted by Haris Doukas on Thursday, June 27, 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πολιτικών, ώστε αν εκλεγεί ο Χάρης Δούκας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην γραμματέας να είναι ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφού ο δήμαρχος της Αθήνας δεν είναι βουλευτής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2a3yuj6ey3d)

Γερουλάνος κατά Δούκα: Η Αθήνα είναι πολύ απαιτητικό μαγαζί

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 fm σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις εξελίξεις στο κόμμα είπε ότι «Όσο οδηγούμαστε στην ονοματολογία χάνουμε την ουσία της συζήτησης, που πρέπει να γίνει τώρα και αυτό είναι τι πρέπει να αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ για να πάει μπροστά», ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δεν καταλάβουμε πως πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ για να υπηρετήσουμε αυτή την αλλαγή τότε όσους προέδρους και να αλλάξουμε σας διαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται ο κόσμος να ανταποκριθεί στις ιδέες μας, στις προτάσεις μας και στη διάθεσή μας να φέρουμε τις προτάσεις μας στην εξουσία».

Εν συνεχεία τόνισε πως: «Θεωρώ ότι το κόμμα χρειάζεται μια σειρά από αλλαγές και τις ονόμασα όλες στο πολιτικό συμβούλιο. Μίλησα και για την ηγεσία και για την ηγετική ομάδα διότι πρέπει να βλέπει ο πολίτης πάνω σε ποιον θα ακουμπήσει. Αν σε αυτόν/η που θα ακουμπήσει μπορεί να κάνουν πράξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη χώρα».

Για τον Χάρη Δούκα και αν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι δήμαρχος Αθηναίων και ταυτόχρονα πρόεδρος κόμματος: «Η Αθήνα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί και δεν έχει καμία σχέση με δήμους άλλων χωρών. Δεν έχει σχέση με θεσμούς της Δυτικής Ευρώπης ούτε σε επίπεδο εξουσιών αλλά ούτε σε επίπεδο υποδομών από εκεί και πέρα το αν μπορεί κάποιος να εξυπηρετήσει και αυτό και την προεδρία του κόμματος νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ψηφοφόροι.

»Όταν τέθηκε το θέμα των βουλευτικών εκλογών, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές, κατέβηκα σε μια μη εκλόγιμη θέση γιατί πίστευα ότι η δέσμευσή μου στους Αθηναίους ήταν πολύ ξεκάθαρη και ότι θα έμενα στο δήμο τέσσερα χρόνια, πράγμα που έκανα».

«Πρέπει να γίνουν γρήγορα με προοπτική στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι όχι απλά αντιπολίτευση αλλά να χτυπήσει την εξουσία», κατέληξε ο βουλευτής.

Παύλος Χρηστίδης: Την Κυριακή θα καταθέσω «οδικό χάρτη» στο ΠΑΣΟΚ για όσα μας αφορούν

Ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χρηστίδης σε ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης αν οι ανάγκες του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν νέο πρόεδρο, απάντησε ότι «χρειάζεται βαθιά πολιτική διαδικασία που μπορεί να έχει ακόμα και τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής συνδιάσκεψης το Σεπτέμβριο. Τιμώ την ιδρυτική διακήρυξη των 50 ετών που θα γιορτάσουμε στις 3 Σεπτέμβρη», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που διακυβεύεται την Κυριακή, στην Κεντρική Επιτροπή είναι ο οδικός χάρτης ανασυγκρότησης της αριστεράς μας συγκεκριμένα βήμα. «Δεν πιστεύω στα μικρά και κλειστοφοβικά κόμματα».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, είπε ότι την Κυριακή θα καταθέσει «οδικό χάρτη στο κόμμα για όσα μας αφορούν».

Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη Χριστουδουλάκη στον Χάρη Δούκα ανάφερε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να τοποθετείται. Δε θα σχολιάσω κανέναν. Προσπαθώ να κρατήσω μια διαφορετική στάση. Αντίπαλός μας είναι η πολιτική του Μητσοτάκη και οι ανισότητες».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2aksnpw2zm9)

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος»: Η απάντηση Ανδρουλάκη

Να θυμίσουμε πως στην πρόταση Δούκα για εσωκομματικές κάλπες στις 3 και 10 Νοεμβρίου υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρή απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη μέσω άτυπης ενημέρωσης. «Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα» το μήνυμα που εστάλη σε πρώτο χρόνο και την υποσημείωση πως «εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.