Πολιτικη & Οικονομια

Όλγα Γεροβασίλη: Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης και να πάρουμε απαντήσεις

«Δυσάρεστη εξέλιξη» λέει για τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεροβασίλη: Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης, να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις
Φωτογραφία Αρχείου © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Όλγα Γεροβασίλη: Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δυσάρεστη εξέλιξη» λέει για τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα

Αιφνιαδιασμένη από τις εξελίξεις που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στην εκπομπή έκανε λόγο για μια «πολύ δυσάρεστη εξέλιξη» για τις αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα και πρόσθεσε «άξια στελέχη και τα τρία. Δεν μπορώ να πω ότι δεν αιφνιδιάζομαι από χθες».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d29sicw4ehjd)

Γεροβασίλη: Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης, να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις

«Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκη, να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις, καθαρές απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να καλλιεργείται η εικόνα πως όλοι οι πολιτικοί «τα παίρνουν», προσθέτοντας ότι όποιος έχει στοιχεία για παράνομους χρηματισμούς οφείλει να πάει στον εισαγγελέα.

Αναφορικά με τη δήλωση του τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη πως όλα τα κόμματα έχουν μαύρα χρήματα, εκτίμησε πως ο ναύαρχος ήθελε να πει «κάτι άλλο», απ’ αυτό που τελικά είπε. Σχολιάζοντας το κλείσιμο της Αυγής, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «αιφνίδια απόφαση στο κενό.

Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης επιμένει - Ηχηρή αμφισβήτηση από Τεμπονέρα

Αναταραχές έχουν ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ από χθες, όταν και ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε κατά του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «χάος», το οποίο παρέλαβε στα οικονομικά, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για «μαύρο χρήμα». Οι δηλώσεις προκάλεσαν νέες αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κασσελάκης κατά Τσίπρα 

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο και για οικονομικό χάος στο κόμμα.

Η δήλωση αν και δεν έχει σχολιαστεί από τον πρώην πρωθυπουργό, κατά τις πληροφορίες, έχει προκαλέσει ενόχληση. Εκτιμάται, δε, ότι η επίθεση Κασσελάκη σχετίζεται με τα σενάρια περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υπό το πρίσμα και των αποτελεσμάτων δημοσκόπησης που έδειχνε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται ως καταλληλότερος να ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος, ειδικά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζαχαριάδης: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά - Να δώσει εξηγήσεις ο Κασσελάκης

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης, με δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα είχε γράψει στην ανάρτησή του.

«Εγώ είμαι 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία 4 στην Πολιτική Γραμματεία και εδώ και περίπου 8 χρόνια στην Κεντρική Επιτροπή. Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά και ήταν η κομματική του επιχορήγηση, ήταν οι εισφορές των βουλευτών, όταν εγώ ήμουν βουλευτής έδινα κάθε μήνα 2.150 ευρώ από τη βουλευτική μου αποζημίωση και βέβαια οι εισφορές των μελών του και έτσι πορεύτηκε αυτό το κόμμα για να το πάρει η σημερινή ηγεσία χωρίς ένα ευρώ χρέος. Αν υπάρχει κάτι άλλο, από αυτά τα οποία λέω, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

Αποστολάκης για «μαύρα» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχολιάζοντας τα λεγόμενα του προέδρου του κόμματος, παραδέχτηκε ότι «όλα τα κόμματα έχουν μαύρα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος, παραδέχτηκε -εμμέσως πλην σαφώς - ότι υπάρχει «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός» δήλωσε.

Τεμπονέρας: Μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια για την ηγεσία Τσίπρα

«Προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει υπόνοια ειδικά για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα», δήλωσε στο Action 24 ο Διονύσης Τεμπονέρας που δεν έχει διστάσει και άλλες φορές να αντιπαρατεθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Παρατηρώ μηνύματα ανησυχητικής εσωστρέφειας, να κοιτάξουμε έξω και μπροστά όχι πίσω και μέσα. Ο κόσμος ψάχνει συνθέσεις και υπερβάσεις των αντιθέσεων του χθες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως είπε «θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να επεξηγηθούν και αυτό δεν θα γίνει στα πλατό, αλλά στις συνεδριάσεις των οργάνων μας που θα γίνουν το επόμενο διάστημα».

Κεχαγιά: Δεν είναι καλά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ - Έρχονται ανακοινώσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά εξήγησε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ: «Αυτό που λέει ο κ. Κασσελάκης είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός στα οικονομικά του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι απαιτείται "επίπονος εξορθολογισμός". Ο εξορθολογισμός, ενδεχομένως, δεν είναι μόνο απολύσεις ή απομακρύνσεις, μπορεί να είναι περιορισμός δαπανών ή ακόμη και ανεύρεση πόρων. Δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα απολυθούν πρόσωπα από την Κουμουνδούρου.

»Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 50%. Επιπλέον, μέσα σε έναν χρόνο έχουν διεξαχθεί οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις, αν συνυπολογίσουμε και τις εσωκομματικές. Είχαμε διπλές εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές, αλλά και διεξαγωγή Συνεδρίου.

»Τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να είναι διάφανα, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σκιά. Εμείς καταθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα την τροπολογία ούτως ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια και οι ισολογισμοί των κομμάτων αλλά και τι ρυθμίσεις έχουν γίνει όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά και για τα πολιτικά πρόσωπα. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει στην ανάρτησή του πως ο ίδιος θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση του κόμματος.»

Σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με επιστολή τους τρεις βουλευτές

Την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τρεις βουλευτές με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου, όπως λένε, οι «βουλευτές μας να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Το αίτημα των τριών βουλευτών έρχεται στον απόηχο των νέων αναταράξεων που πυροδότησε στην αξιωματική αντιπολίτευση η τοποθέτηση Κασσελάκη και τα όσα επακολούθησαν.

Το αίτημα κατέθεσαν με επιστολή τους προς τον Σωκράτη Φάμελλο οι βουλευτές Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητέ Σωκράτη,

Όπως είναι γνωστό, η συγκληθείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπηκε μετά την παρέμβαση του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Επανερχόμαστε, λοιπόν, με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Κ.Ο., με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις Ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία για τις μελλοντικές προκλήσεις και το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι, άλλωστε, διαδικασία θεσμική και επιβεβλημένη, αυτονόητη για δημοκρατικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με τιμή,

οι υπογράφοντες βουλευτές
Καραμέρος Γιώργος, Κεδίκογλου Συμεών Μαμουλάκης Χάρης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «εξορθολογισμός» των οικονομικών του κόμματος φαίνεται πως οδηγεί στο κλείσιμο της Αυγής που ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη (25/6), στους εργαζόμενους

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να εξισορροπήσει την ένταση που προκάλεσε, στρέφοντας τα βέλη του στη ΝΔ για το μαύρο χρήμα, με το κυβερνών κόμμα να επιστρέφει τα πυρά.

Παραιτήθηκαν Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου την παραίτηση τους από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όχι όμως και από το κόμμα.

Όπως ξεκαθαρίζουν οι τρεις τους, η παραίτησή τους γίνεται «από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»)», για λόγους δηλαδή διαμαρτυρίας, παραμένοντας, ωστόσο, στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την παρέμβασή τους «τα όσα, ωστόσο, μανιφέστο του κ. Κασσελάκη αποτέλεσαν "κόκκινη γραμμή"» για τους ίδιους, οι οποίοι όπως αναφέρουν «η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι , για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη ,αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε».

Αναλυτικά το κείμενό τους

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.

Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι , για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη ,αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη, με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθηση μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές.

Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών.

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση .

Πρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα .

Καταστήσαμε σαφές, ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική.

Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο . Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ»

Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σ όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμοτητας .

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

Ενημέρωση : Το κείμενο παρεμβαση θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της ΚΕ»

Κασσελάκης: Αν θέλουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ μαύρο χρήμα να εκλέξουν άλλο πρόεδρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης με νέα του ανάρτηση στο Χ, στέλνει το μήνυμα ότι «αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται και στην αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», κάνοντας λόγο για «δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν με μεγάλο συναισθηματικό κόστος». Μέσα από την ίδια ανάρτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να φέρουμε τώρα και στα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών (προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) για έλεγχο όλων των οικονομικών μας στοιχείων σε χρονικό βάθος δεκαετίας. Με άρση οποίας ρήτρας εμπιστευτικότητας μπορεί να υπάρχει με προμηθευτές ή συνεργάτες».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Με μεγάλο συναισθηματικό κόστος.

Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτήν τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα.

Ξεκαθάρισα:

Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα.

«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο. Έναν Πρόεδρο οποίος να αποδέχεται τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα. Εγώ δεν προσφέρομαι. Λυπάμαι.

Κι επειδή η «βασίλισσα του μαύρου χρήματος» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, τον προκαλώ ανοιχτά:

Να φέρουμε τώρα και στα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών (προτείνω την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) για έλεγχο όλων των οικονομικών μας στοιχείων σε χρονικό βάθος δεκαετίας. Με άρση οποίας ρήτρας εμπιστευτικότητας μπορεί να υπάρχει με προμηθευτές ή συνεργάτες.

Όλα στο φως.

Έχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του.

Κύριε Μητσοτάκη, πάμε;

Όλγα Γεροβασίλη: Περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ ο Κασσελάκης και να πάρουμε απαντήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.