Πολιτικη & Οικονομια

Παρακολουθήσεις: Κλήθηκαν δύο άτομα να καταθέσουν ως ύποπτοι

Από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρειος Πάγος
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Παρακολουθήσεις: Κλήθηκαν δύο άτομα να καταθέσουν ως ύποπτοι

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων (predator), μετά από καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων, κάλεσε να καταθέσουν δύο μάρτυρες ως ύποπτοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι όμως έλαβαν προθεσμία.

Ειδικότερα, τα δύο πρόσωπα που κάλεσε ο κ. Ζήσης να καταθέσουν ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, και αναμένεται να παράσχουν εξηγήσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τα ονόματά τους, ωστόσο, δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πάντως, αναφέρεται ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες ως μάρτυρας.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα καλέσει και άλλους σε εξηγήσεις ως υπόπτους, ενώ έχει ήδη λάβει καταθέσεις από 40 μάρτυρες. Επίσης, έχει λάβει απαντήσεις από όλα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν ζητηθεί από εισαγγελικές αρχές άλλων χωρών για την επίμαχη υπόθεση.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, το πολύ με την είσοδο του νέου δικαστικού έτους (16.9.2024). Αμέσως μετά ο κ. Ζήσης θα συντάξει το πόρισμά του και θα το παραδώσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για τις επόμενες κινήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.