Πολιτικη & Οικονομια

Νέα Δημοκρατία: Κριτική από βουλευτές για στροφή στο κέντρο - Η απάντηση Μητσοτάκη

Oλοκληρώθηκε μετά από 4 και πλέον ώρες η συνεδρίαση της Κ.Ο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Δημοκρατία: Κριτική από βουλευτές για στροφή στο κέντρο - Η απάντηση Μητσοτάκη
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα Δημοκρατία: Κριτική από βουλευτές για στροφή στο κέντρο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ που διήρκεσε περίπου 5 ώρες και κατά την οποία τοποθετήθηκαν πάνω από 40 βουλευτές.

Οι βουλευτές τάθηκαν στη μεγάλη εικόνα, υπερθεματίζοντας σε ιδιαίτερα ενωτικό κλίμα και σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού. Έγιναν επισημάνσεις τόσο για θέματα τοπικού χαρακτήρα, που απασχολούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά και για ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στη διατύπωση προτάσεων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

O πρωθυπουργός απέκλεισε  «δεξιά στροφή», αν και έκανε αυτοκριτική για μια σειρά ζητημάτων που οδήγησαν σε ένα ανεπιτυχές για τη ΝΔ αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Μια σειρά «γαλάζιων» βουλευτών, πάντως, αρθρώνει κριτική, για το θέμα του γάμου των ομοφύλων, για την επαφή της κυβέρνησης με την κομματική βάση της ΝΔ, αλλά και για την ιδεολογική συγκρότηση.Μόνον η παρέμβαση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού.

Ο Μάριος Σαλμάς, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στις τιμές των καυσίμων, λέγοντας «χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια; Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως το λόγο για να απαντήσει και να βάλει τέλος στο «επεισόδιο». «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Λέμε «όχι» σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ

«Έχουμε χρέος να καθαρίσουμε τον ορίζοντα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για ιδεολογικά θέματα, ενώ, απαντώντας στην κριτική, μίλησε για «περί δήθεν στροφής στο κέντρο».

«Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά, οι ταμπέλες είναι ξεπερασμένες» είπε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε ότι κάποιοι μιλούν για «δήθεν ανάγκη επιστροφής στις ρίζες».

«Ποτέ δεν τις αρνηθήκαμε τις ρίζες μας. Αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται τότε σημαίνει ότι οι ρίζες έχουν ξεραθεί. Όταν μεγαλώνουν τα κλαδιά τότε οι ρίζες είναι καλές και κρατούν το δέντρο γερό και ακμαίο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας, λέμε ''όχι'' σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Νικήσαμε με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση και πήραμε ποσοστά απρόσιτα για πολλούς, που είναι κεκτημένα, και έστειλαν οι πολίτες στο περιθώριο τους αντιπάλους μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. «Απαντήσαμε με πράξεις στους εμπόρους του εθνικού συναισθήματος, με τον φράχτη και τους εξοπλισμούς μας, με τις ισχυρές συμμαχίες που διαμορφώσαμε» είπε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.