Πολιτικη & Οικονομια

Βούλα Κεχαγιά: Αναπόφευκτη η επιλογή να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής

«Τα οικονομικά του κόμματος είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση - Έγιναν μεγάλες προσπάθειες»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βούλα Κεχαγιά: «Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε την επιλογή να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά χαρακτήρισε «αναπόφευκτη» την επιλογή να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Κεχαγιά: Έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρηθεί η Αυγή στο σύνολό της

«Τα οικονομικά του κόμματος είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Έγιναν όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες για να διατηρηθεί η "Αυγή" στο σύνολό της, δηλαδή και η καθημερινή έκδοση και το κυριακάτικο φύλλο», είπε και διευκρίνισε ότι «η "Αυγή" ως τίτλος παραμένει: θα κυκλοφορεί κανονικά το κυριακάτικο φύλλο», ενώ αναστέλλεται μόνο «η έκδοση του καθημερινού φύλλου, για λόγους περιορισμού των δαπανών».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των εργαζομένων ότι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου είναι μια πολιτική κίνηση, με πολιτικά κίνητρα, και όχι οικονομική, διερωτήθηκε: «Αυτό πού εδράζεται; Ήταν πολιτική κίνηση για ποιο λόγο; Για να "τιμωρήσει" ο ΣΥΡΙΖΑ τους εργαζόμενους; Για ποιο λόγο;».

Παραπέμποντας στις ανακοινώσεις από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος αλλά και από το ΔΣ της "Αυγής", το οποίο πήρε και την οριστική απόφαση για την αναστολή του καθημερινού φύλλου, η Βούλα Κεχαγιά αναφέρθηκε στη «διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων και στην ενσωμάτωσή τους, στην αξιοποίησή τους, στο κυριακάτικο φύλλο και στην ενίσχυση του σάιτ της "Αυγής", ένα πολύ δυναμικό σάιτ».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς»

Σχετικά με το ζήτημα των "μαύρων" χρημάτων και αν υπήρχαν παλαιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν "μαύρα" στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με βάση "μαύρα" ή μαύρες σακούλες». «Αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά. Και μάλιστα ήρθε και προσδιόρισε και είπε ότι η βασίλισσα- αρχόντισσα των "μαύρων" είναι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», προσέθεσε και αρνήθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, αλλά «σε ένα σύστημα που κατά την άποψή του προσπαθεί να επιβάλλει και εξελίξεις και πρόσωπα».

Εξάλλου η Βούλα Κεχαγιά διευκρίνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν είναι επιφυλακτικός» ως προς το ζήτημα της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς και υπενθύμισε ότι «ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που μετά τις ευρωεκλογές βγήκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και άνοιξε αυτή τη συζήτηση».

«Επίσης, πριν από τις ευρωεκλογές έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις κάλπες και στην πορεία προς το καταστατικό συνέδριο, όπου θα ψηφιστούν διάφορες αλλαγές, θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του. Ο ίδιος διείδε κάποια στοιχεία από τα εκλογικά αποτελέσματα προφανώς. Και τι λέει; Εφόσον η βάση του προοδευτικού κόσμου επιθυμεί να πάμε σε κάτι ευρύτερο, εφόσον μας δώσει αυτό το σήμα - κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα κριθεί σε βάθος χρόνου, δεν είναι μια υπόθεση μιας εβδομάδας ή πέντε ημερών- είμαστε εδώ για να το υπηρετήσουμε και σε αυτή την περίπτωση "είμαι παρών"», προσέθεσε.

Τι είπε η Βούλα Κεχαγιά για τις απομακρύνσεις Θεοχαροπουλου και Τσίπρα

Αναφορικά με το τάιμινγκ των απομακρύνσεων των κ.κ. Θεοχαρόπουλου και Τσίπρα, χαρακτήρισε «περίεργο λίγες ώρες μετά τις ευρωεκλογές να κατακλυζόμαστε και να βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες ότι ήρθε η ώρα της μεγάλης Κεντροαριστεράς -που κανείς δεν διαφωνεί ότι ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων- αλλά είναι σαν να έρχεται ένα σύστημα, ένα αόρατο χέρι και θέλει αυτό να το επιβάλει».

«Έχει μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για αυτό το θέμα, είπε "να προσφύγουμε στη βάση και εγώ ο ίδιος δηλώνω παρών σε αυτή τη διαδικασία". Αυτό δεν είναι μια μορφή δημοψηφίσματος; Η ανάδειξη ενός υποψηφίου επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, εφόσον το αίτημα έρθει από τη βάση του προοδευτικού κόσμου και μετά ανέβει προς τα πάνω;», συμπλήρωσε.

Για το αν θα βρισκόταν ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα (για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς) απάντησε πως «το μόνο που περιορίζομαι να πω, με όλο το σεβασμό, είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πει ότι επιθυμεί ή προτίθεται να διεκδικήσει κάποιον τέτοιο ρόλο. Απλώς ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Κασσελάκης».

Τέλος, για το αν προγραμματίζεται συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ή της Πολιτικής Γραμματείας, «επειδή υπήρξε κριτική ότι δεν έγινε απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος», σημείωσε: «Θα υπάρξει συνεδρίαση των οργάνων. Δεν θα έχουμε Κεντρική Επιτροπή αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πιστεύω ότι αρχές Ιουλίου θα υπάρξει σύγκληση του κεντρικού οργάνου».