Πολιτικη & Οικονομια

Δηλαδή Στέφανε, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέκση διακινούσε μαύρα;

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και ο Αλέκσης θα απαντήσει στις κατηγορίες του διαδόχου του

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δηλαδή Στέφανε, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέκση διακινούσε μαύρα;
© Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τηνν τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τα «μαύρα» και την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ

Το ότι δεν υπάρχουν πιο σκληροί πόλεμοι από τους εμφύλιους είναι κοινός τόπος. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οι εμφύλιοι είναι πόλεμοι μεταξύ ανθρώπων που έχουν στ’ αλήθεια κάτι να μοιράσουν οπότε η ιδιαίτερη βιαιότητα τους είναι αναπόφευκτη. Αυτό που δεν έχει τονιστεί αρκετά είναι το πόσο διασκεδαστικοί γίνονται οι εμφύλιοι όταν δεν διεξάγονται με πραγματικά πυρά αλλά με αλληλοκατηγορίες στο πλαίσιο κάποιου κομματικού μηχανισμού. Σαν τον εμφύλιο που ξεκίνησε στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη του ανεπανάληπτου κατορθώματος του Στέφανου Κασσελάκη με τα κολλητά ρούχα ο οποίοςπήρε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 17% και κατάφερε, ως «φρέσκος» και «άφθαρτος», να το ρίξει ακόμα πιο χαμηλά παρά την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης και παρά τη στασιμότητα του αντιπάλου αντιπολιτευτικού δέους ΠΑΣΟΚ (αν ήταν ποδοσφαιριστής ο Στέφανος θα ήταν κάποιος που εκτελεί πέναλτι απέναντι σε τραυματισμένο τερματοφύλακα και παραχωρεί πλάγιο).

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα «μαύρα» και ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο αυτού του ιδιαιτέρως διασκεδαστικού εμφυλίου ο ηγέτης της Τζάκρη έγραψε στο Χ ότι όταν έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα οικονομικό χάος και μεταξύ πάρα πολλών άλλων πρόσθεσε: «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ο Σέρλοκ ο Χόλμς για να καταλάβει ότι όταν κάποιος λέει «ο δικός μου ο ΣΥΡΙΖΑ» θέλει να δείξει την αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιων άλλων. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι αλλά ένας και μοναδικός: ο μπρόεδρος Αλέκσης. Για του οποίου τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι φαίνεται να θέλει να καταγγείλει ευθέως ο Στέφανος και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει ως ένας ειλικρινής σταυροφόρος της διαφάνειας. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ακόμα και ο πιστός του σκίπερ, ο ναύαρχος Αποστολάκης, ομολόγησε τα μαύρα ταμεία της Κουμουνδούρου λέγοντας «ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;».

Είμαι σχεδόν βέβαιος ο ηγέτης Κασσελάκης θα περιγράψει με ακρίβεια αυτά που βρήκε στο χάος των ταμείων της Κουμουνδούρου, δηλαδή αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ του ηγέτη Τσίπρα, και δεν αποκλείω να καλέσει και ορκωτούς λογιστές ή ακόμα και τον οικονομικό εισαγγελέα να ρίξουν μια ματιά. Άλλωστε το μαύρο χρήμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μην ενημερωθούν οι αρχές.

Όπως είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και ο Αλέκσης θα απαντήσει στις κατηγορίες του διαδόχου του. Στο κάτω-κάτω δεν είναι κάθε μέρα που τον κατηγορούνότι κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του ανέχθηκε τόσο σοβαρά αδικήματα.

Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι με αυτούς τους τύπους απέναντι του και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ (οπούεπίσης διεξάγεται ένας εμφύλιος ο οποίος δυστυχώς, λόγω των πρωταγωνιστών του, είναι φοβερά βαρετός) ο Κυριάκος οΜητσοτάκης θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να είναι η μοναδική πειστική πρόταση διακυβέρνησης. Και μπράβο του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.