Πολιτικη & Οικονομια

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη και Αποστολάκη για τα «μαύρα ταμεία»: Τους παροτρύνω να πάνε στον Εισαγγελέα

Τα πυρά του πρώην υπουργού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυγή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπίρτζης: Παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα
Σπίρτζης: Παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη και Αποστολάκη για μαύρα ταμεία - Τα πυρά του πρώην υπουργού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυγή

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο OPEN, λέγοντας μεταξύ άλλων πως λαμβάνει ο ίδιος τις αποφάσεις χωρίς να έχουν γίνει συνεδριάσεις στα όργανα του κόμματος, ενώ τον προτρέπει, εάν έχει στοιχεία για «μαύρα» λεφτά στα ταμεία του κόμματος, να πάει στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, o Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε και στον Ευάγγελο Αποστολάκη λέγοντας πως «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε Ναυτικό. Θα λέμε την άποψή μας όποτε και όπου θέλουμε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d29pocyrsg29)

Σπίρτζης: «Το να μην συνεδριάζουν εδώ και μήνες τα όργανα του κόμματος, είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα»

«Ποινικοποιούνται όσοι έχουν αντίθετη στάση στον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω πως αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ιστορία που έχει και το κόμμα και ο προοδευτικός χώρος γενικότερα. Δεν έχουμε να μάθει να μετέχουμε σε κόμματα που δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, δεν λειτουργούν τα όργανα, δεν είναι απαγορευμένο να εκφράζεις την πολιτική σου άποψη ή την πολιτική σου εκτίμηση και να μην υπάρχει και πολιτικό βήμα για να εκφραστείς. Το να μην συνεδριάζουν εδώ και μήνες τα όργανα του κόμματος, είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε αρχικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυτός που αποφασίζει για τα πάντα στο κόμμα, απάντησε «προφανώς. Καλά, μπορεί να ρωτάει τους στενούς του συνεργάτες αλλά αυτό δεν είναι ένας πολιτικός φορέας, που προωθεί την δημοκρατία, τον διάλογο, την συλλογικότητα… Και αυτό πολιτικά το πληρώσαμε στις ευρωεκλογές και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες».

«Δεν συνεδρίασαν τα όργανα του κόμματος για την Αυγή»

Για την απόφαση για την κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής o Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «Είναι μια ιστορική εφημερίδα που έχει παράγει και ένα μεγάλο κομμάτι του σοβαρού δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας. Ο πατέρας μου δεν έπαιρνε την Αυγή στην περιοχή του για να μην εμπλουτιστεί ο φάκελός του, γιατί σημειώνανε ποιος έπαιρνε την Αυγή, στη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα. Την αγόραζε στους Αμπελόκηπους όταν πήγαινε να δει την μητέρα μου, που δεν τον ξέρανε. Αυτό σημαίνει πως έχει ένα ιστορικό βάρος και έναν συναισθηματισμό για τον ευρύτερο χώρο η Αυγή, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το πώς θα το διαχειριστούμε. Δεν συζητήθηκε τίποτα στα όργανα του κόμματος γιατί δεν συνεδρίασαν για το τι θα γίνει στην Αυγή»

«Το εκτελεστικό γραφείο δεν είναι ένα αποφασιστικό όργανο και ορίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αντικαταστατικά. Άλλα ορίζει το καταστατικό του κόμματος», είπε ακόμη.

Σπίρτζης για την παραίτηση Τεμπονέρα, Τσιόκα και Κοτσακά

Για την παραίτηση Τεμπονέρα, Τσιόκα και Κοτσακά από τα όργανα του κόμματος, ο κ. Σπίρτζης σχολιάζει: «Είναι τεράστια η υπομονή που έχουμε κάνει με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να κρατηθεί ο χώρος, όχι το κόμμα, ο χώρος γενικότερα. Γιατί νομίζω πως η παρακμή που ζούμε το τελευταίο διάστημα δεν αποσαθρώνει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευρύτερα και τον προοδευτικό χώρο για να μην πω και τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Νομίζω πως έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη όχι όσοι μιλούν και καταθέτουν την πολιτική τους άποψη αλλά όσοι δεν μιλούν. Εγώ απορώ με τους συντρόφους μου που δεν μιλούν. Και βουλευτές και στελέχη. Άλλοι γιατί φοβούνται. Άλλοι γιατί θέλουν να διαπραγματεύονται με την εκάστοτε ηγεσία. Είναι δικά τους τα θέματα».

Επίσης ανέφερε πως κάποια στελέχη θα ήθελαν να σιωπήσει ο ίδιος. «Κάποιοι, το μόνο που επιδιώκουν, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να ανακαλύπτουν συνεχώς εσωτερικούς εχθρούς και να υπάρχει εσωστρέφεια».

«Ο Κασσελάκης θέλει κλίμα εσωστρέφειας για να μην απολογηθεί για τις ευθύνες του για τις ευρωεκλογές»
Για την επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη που στρέφεται κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε πως «αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί εσωστρέφεια και να μην απολογηθεί για τις μεγάλες ευθύνες που έχει ο κ. Κασσελάκης για την ήττα των ευρωεκλογών. Η ήττα ήταν πολύ μεγάλη. Πέσαμε 3 ποσοστιαίες μονάδες από τις δεύτερες εθνικές εκλογές. Η ΝΔ έπεσε 14 μονάδες και έχασε πάνω από 1 εκατ. ψηφοφόρους, έλαβε λιγότερες ψήφους από ότι έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Εάν υπήρχε μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και πετυχαίναμε τους στόχους, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για τον ανασχηματισμό του Μητσοτάκη αλλά για εκλογές. Δεν θα στεκόταν η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε για μια εβδομάδα».

«Αν έχουν αποδείξεις Κασσελάκης - Αποστολάκης να πάνε στον εισαγγελέα»

Για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα «μαύρα» στα ταμεία του κόμματος, είπε πως «παροτρύνω και τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Αποστολάκη να πάνε στον εισαγγελέα. Εάν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον εισαγγελέα. Και εδώ δεν είναι εσωκομματικό ζήτημα».

Για τον κ. Αποστολάκη είπε πως «εγώ έχω μάθει κάποια πράγματα να τα σέβομαι, θα του έλεγα να τα σεβαστεί και εκείνος. Δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε Ναυτικό, θα λέμε την άποψή μας όποτε και όπου θέλουμε».

Για την σύμπραξη της Κεντροαριστεράς είπε πως «είναι αναγκαιότητα οι προοδευτικές δυνάμεις να συζητήσουν δημόσια», ενώ πρότεινε την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, στην οποία θα συμμετάσχουν τα υπάρχοντα κόμματα του.
«Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας αποκλεισμός σε όσους μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο. Όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα».

«Ο ηγέτης αυτού του φορέα θα εκλεγεί από τη βάση και όποιες πολιτικές διαφωνίες υπάρχουν επίσης θα αποφασιστεί η κεντρική γραμμή από τη βάση», επισήμανε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.