Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θέλουμε ένα μικρό και φοβικό κόμμα

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στην Αλβανία για την καταδίκη Μπελέρη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θέλουμε ένα μικρό και φοβικό κόμμα © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για την πρώτη ομιλία που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στους «γαλάζιους» βουλευτές μετά τις Ευρωεκλογές και τον Ανασχηματισμό της κυβέρνησης. 

«Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η σημερινή συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2023. «Πήραμε μια ηχηρή εντολή από τους πολίτες να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, αλλά καταγράφει την καθαρή υπεροχή της ΝΔ. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να ερμηνεύσουμε τη στάση των ψηφοφόρων κυρίως αυτών που απείχαν στο όνομα των δικών μας αδυναμιών» σημειώνοντας ότι όσοι απείχαν «συνειδητά επέλεξαν να μην εμπιστευτούν άλλη πολιτική δύναμη».

Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση μάς παρουσιάζει περίπου ως χούντα

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Η αντιπολίτευση μάς παρουσίαζε περίπου ως χούντα και η χθεσινή έκθεση που δημοσιεύτηκε από τον ΟΟΣΑ αποτελεί την καλύτερη απάντηση. Έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες που στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις ρίζες μας, αλλά ένα δέντρο που δεν μεγαλώνει, οι ρίζες του είναι ξερές. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Η παράδοση για εμάς στη ΝΔ αποτελεί στοιχείο. Βαδίζουμε στον χρόνο ανανεώνοντας τη σκέψη μας και το δυναμικό μας. Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ.

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Αλβανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ακόμη το δικό του μήνυμα στην Αλβανία με αφορμή την καταδικαστική απόφαση και από το Εφετείο Τιράνων για τον Φρέντυ Μπελέρη. «Δεν ξεκινήσατε καλά, παραβιάζοντας και το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία, οι κινήσεις της οποίας δεν διευκολύνουν την ενταξιακή διαδικασία». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.