Πολιτικη & Οικονομια

Την Τετάρτη η πρώτη μετά τις ευρωεκλογές συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Θα λάβουν τον λόγο όσοι βουλευτές το ζητήσουν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο η συνεδρίαση τη ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας - Η ατζέντα των συζητήσεων 

O πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 11:00, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την πρώτη μετά τον απόηχο των Ευρωεκλογών.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του αναμένεται να δώσει το στίγμα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων από εδώ και πέρα. Παράλληλα όμως, δεν θα αποφύγει να μιλησει για τα αίτια της «φτωχής», όπως χαρακτηρίζεται στην Πειραιώς, εκλογικής επίδοσης του κόμματος στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.

Η ατζέντα των συζητήσεων στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στόχος είναι να γίνει μια παραγωγική συζήτηση, να ληφθούν τα εσωκομματικά μηνύματα, με τον πρόεδρο της παράταξης να εστιάζει στην αναπτέρωση του κομματικού ηθικού, την αποφυγή φαινομένων εσωστρέφειας αλλά και την εντατικοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ΚΟ. Παράλληλα, θα χαραχτούν τα επόμενα βήματα με ορίζοντα τριετίας.

Σε πρώτο πλάνο η επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου (ακρίβεια, ΑΣΕΠ, στέγη, διαθέσιμο εισόδημα – με έμφαση τους πιο αδύναμους).

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα λάβουν τον λόγο όσοι βουλευτές το ζητήσουν.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες καθώς θα συμμετέχει στην τακτική Σύνοδο Κορυφής με την ελληνική πλευρά να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι θα «κλειδώσουν» τα πρόσωπα για την ευρωπαικά αξιώματα ευθύνης (πρόεδρος Κομισιόν, Ευρωπαικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος ΕΕ για εξωτερική πολιτική και ασφάλεια).

Με πληροφορίες από ΕΡΤ