Πολιτικη & Οικονομια

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Φρέντυ Μπελέρη

Παραμένει κρατούμενος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρέντι Μπελέρης
© Facebook / Φρέντης Μπελέρης

Φρέντυ Μπελέρης: Ποινή φυλάκισης δύο ετών - Η απόφαση του Εφετείου Τιράνων - Παραμένει κρατούμενος

Παραμένει κρατούμενος ο Φρέντυ Μπελέρης, καθώς το Εφετείο Τιράνων υιοθέτησε την πρωτόδικη απόφαση και τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντυ Μπελέρης, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο.

Φρέντυ Μπελέρης: Ποινή 2 ετών για απόπειρα εξαγοράς ψήφων 

Ο Φρέντυ Μπελέρης συνελήφθη τον Μάιο του 2023 με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάνθηκε ότι ο Φρέντυ Μπελέρης δεν έχει δικαίωμα να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρρας, παρότι εξελέγη.

Ο γιος του Φρέντυ Μπελέρη, Πέτρος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για μία «απόφαση ντροπή που όμοιά της δεν έχει ξαναυπάρξει» και για «δίκη παρωδία».

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από δω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα», τονίζει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται.

«Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας. Εγώ άντεξα τόσους μήνες παρά την αδικία και το πραξικόπημα σε βάρος μου. Θα αντέξω μερικές βδομάδες ακόμα αν χρειαστεί» σημειώνει ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεσή του «και τότε κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν».

Στην ίδια συνέντευξη στο CNN Greece o Φρέντης Μπελέρης εκτιμά πώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ενδιαφέρεται η χώρα του να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια «μόνο στα λόγια». «Στις πράξεις όμως τα όσα κάνει απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη. Ευρωπαϊκή προοπτική με καταστρατήγηση του κράτους δικαίου – όπως έχει γίνει στη δική μου περίπτωση – δεν υπάρχει», επισημαίνει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.