Πολιτικη & Οικονομια

Παραδοχή Αποστολάκη: Ξέρετε κόμμα που να μην έχει μαύρα χρήματα;

Όσα είπε ο βουλευτής Επικρατείας μετά την καταγγελία Κασσελάκη για «μαύρα» χρήματα στα ελληνικά κόμματα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ξέρετε κόμμα που να μην έχει μαύρα χρήματα; Η δήλωση του βουλευτή Επικρατείας μετά την καταγγελία Κασσελάκη

«Φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ και τη συζήτηση για την Κουμουνδούρου, τα πρόσωπα και την επόμενη ημέρα στην κεντροαριστερά βάζει ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε δήλωσή του για «μαύρα» χρήματα στο κόμμα, με αφορμή ανάρτηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. 

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στα «Παραπολιτικά», ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός».

Η καταγγελία Κασσελάκη για «μαύρα χρήματα» στα κόμματα της Ελλάδας

Στην ανάρτησή του στο Χ, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «μαύρα χρήματα που λιμνάζουν στα κόμματα της Ελλάδας» και δεσμεύτηκε: «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τα "δανεικά και αγύριστα" ανήκουν σε άλλους χώρους. Αν γίνω δέσμιος εξαρτήσεων, είτε «άγνωστων χρηματοδοτών» είτε τραπεζιτών, θα σας έχω ήδη προδώσει». 

Στην ανάρτησή του αυτή, ο κ. Κασσελάκης στράφηκε και κατά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «παρέλαβα ένα χάος» σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου - Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας. Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: "πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα"».

Σήμερα (25.6), το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, θέλησε να τονίσει μέσα από συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι «δεν υπήρχαν ποτέ μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ». 

«Πυρά» Κασσελάκη κατά Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα και για άλλους τομείς εκτός των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων «τάσεων», και χωρίς επαρκή κοστολόγηση» λέει ο κ. Κασσελάκης.

Επίσης, επαναφέρει το ερωτηματολόγιο που είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις εσωκομματικά και διαμηνύει: «Έχω ένα όραμα για κυβέρνηση κυρίως εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Θεωρώ ότι υπάρχουν αντικρουόμενα κίνητρα όταν ένας υπουργός έχει εξουσία και συγχρόνως κυνηγά σταυρούς τοπικά. Θα ήθελα λοιπόν όποιος βουλευτής είναι να γίνει υπουργός, να είναι έτοιμος να θυσιάσει την έδρα του».

Δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιάσει τη σκιώδη κυβέρνηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ ενώ προειδοποιεί για ριζική ανανέωση με το Μητρώο Στελεχών. «Ανανέωση σημαίνει: μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες αρχίζουν. C'est la vie…» και τονίζει ότι αυτό θα αρχίσει άμεσα με ηλεκτρονικό τρόπο όπου «κάθε μέλος θα μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για αιρετή θέση: Για τα ψηφοδέλτιά μας στις βουλευτικές εκλογές και για την τοπική αυτοδιοίκηση».