Πολιτικη & Οικονομια

Η πρόταση για δημοψήφισμα ενόχλησε τον Κασσελάκη καταγγέλλει ο Θεοχαρόπουλος

Τι είπε για τις αιτίες αποπομπής του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεοχαρόπουλος κατά Κασσελάκη για τους λόγους αποπομπής του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλει ότι ενόχλησε η πρόταση για δημοψήφισμα

Μια πτυχή στο σήριαλ που αφορά τις εσωκομματικές έριδες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι και οι αποπομπές στελεχών του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι η απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος καταγγέλλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στην πρότασή του για δημοψήφισμα.

Μιλώντας στο Attica, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατήγγειλε ότι του διαμηνύθηκε η ενόχληση για την πρότασή του που αφορούσε την προσφυγή στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται τη βάση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά το γεγονός ότι συχνά πυκνά «απειλεί» με προσφυγή στη βάση για να επιβάλλει τις απόψεις του στα όργανα, τελικά αυτό μάλλον γίνεται προσχηματικά, ενώ στην πραγματικότητα φοβάται την ετυμηγορία της.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε υπογραμμίσει: «Δεν είναι ενός ανδρός αρχή, ένα κόμμα, όσοι βγαίνουμε και λέμε την άποψή μας που δεν αρέσει, δημιουργείται ζήτημα είτε διαγραφών, είτε απoπομπών». 

«Δεν έχει εκλεγεί μόνο ο πρόεδρος. Από τη βάση έχουμε εκλεγεί τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής. Το κόμμα μας, όπως καλά γνωρίζετε, ήταν, είναι και θα είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, συνεπώς όσα συμβαίνουν, νομίζω ότι δεν έχουνε σχέση με αυτά τα οποία οφείλει το Δημοκρατικό Κόμμα.

»Επίσης όλοι γνωριζόμαστε, εγώ είμαι γεωπόνος, είμαι διδάκτορας Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο, διδάσκω στα πανεπιστήμια της χώρας από 25 χρονών. Καταθέτω πόθεν έσχες εδώ και 12 χρόνια από τη στιγμή που μπήκα στην πολιτική και είναι λιγότερα στο πόθεν έσχες από αυτά τα οποία είχα πριν 12 χρόνια.

»Όταν αποφάσισα να ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών, για παράδειγμα πριν από έξι χρόνια, μένοντας σταθερός στις θέσεις που είχα πάντα γι αυτό το θέμα ανέλαβα πολιτικό και προσωπικό κόστος. Συνεπώς ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας είναι τα μέγιστα στο κόμμα να τηρούνται και ποτέ δεν θα μπω στη διαδικασία διαπραγμάτευσης απόψεων και θέσεων και αυτή τη στιγμή καλώ , επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική στο κόμμα.

»Αυτό που είπα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επιμένω θα έπρεπε να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλουμε τη βάση να τη βάλουμε μπροστά να αποφασίσει και να μη φοβόμαστε το 80% των πολιτών», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος υπενθυμίζοντας ότι το γαλλικό μέτωπο έγινε με συμφωνία κορυφής.

Η Προοδευτική Συμμαχία συγκροτήθηκε και ξαναπήρε 32%, στο πλαίσιο μιας συζήτησης για την αναγκαιότητα της Κεντροαριστεράς, πρόσθεσε.

«Σας υπενθυμίζω ότι το Γενάρη μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Κώστα Ζαχαριάδη είχαμε κάνει μια πρόταση για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς και είχαμε βάλει και τους σοσιαλιστές μέσα σε αυτή την πρότασή μας», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και χαρακτήρισε θετική την πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα, «ο οποίος χθες μίλησε για την Ένωση των τριών μαζί με τους Σοσιαλιστές»