Πολιτικη & Οικονομια

Ελεονώρα Μελέτη για την υπόθεση Λύτρα: Εστιάζουμε στον θύτη και όχι στο θύμα

«Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι το μεγαλύτερο όπλο ενάντια σε κάθε μορφή βίας» σημειώνει η ευρωβουλεύτρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελεονώρα Μελέτη
Η Ελεονώρα Μελέτη πήρε θέση για την υπόθεση Λύτρα © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η Ελεονώρα Μελέτη πήρε θέση για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα

Η Ελεονώρα Μελέτη πήρε θέση για την υπόθεση Λύτρα μέσα από Story που ανέβασε στο Instagram. Η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της και γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος προφυλακίστηκε. 

«Για ακόμα μια φορά εστιάζουμε στον θύτη. Τι είπε, πού πήγε, τι έκανε, εάν καταστρέφεται. Ενώ η προσοχή όλη θα έπρεπε να είναι στο θύμα (και στα λοιπά θύματα). Όχι όμως με πρόθεση εύπεπτου κουτσομπολιού, αλλά με ορμή την ενσυναίσθηση. Και να ακουστεί και λίγο η ψυχική ανθεκτικότητα της γυναίκας αυτής», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη σε Story της στο Instagram και πρόσθεσε: 

«Γιατί έχει δύναμη. Σαν αυτή που πρέπει να αποκτήσουν και άλλες, που ενώ είναι στη θέση της, συνεχίζουν να “πέφτουν” από τις σκάλες, γιατί δεν έχουν δύναμη να τις ανέβουν και δεν ξέρουν πώς και πού να την αποκτήσουν. Η ψυχική ανθεκτικότητα είναι το μεγαλύτερο όπλο ενάντια σε κάθε μορφή βίας».

Ελεονώρα Μελέτη για την υπόθεση Λύτρα: Εστιάζουμε στον θύτη και όχι στο θύμα

Προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας

Λίγη μόλις ώρα διήρκησε η διαδικασία προκειμένου ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας να λάβει το φυλακιστήριο στα χέρια του και να μεταχθεί στις φυλακές.

Ο γνωστός δικηγόρος μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου ενημερώθηκε πώς παραβίασε δύο από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο Απόστολος Λύτρας σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του χθες νωρίς το απόγευμα. Δύο ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις επτά το απόγευμα της Τετάρτης, ο γνωστός δικηγόρος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης και πέρασε το βράδυ του στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Νέας Φιλαδέλφειας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d24pnw46pb5l)

Ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου μετέβη για να παραδοθεί το απόγευμα της Τετάρτης. «Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά, απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Πήγαν τα παιδιά, έχοντας μια άριστη σχέση με τη Σοφία, τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα, αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο, τον δικηγόρο, διατηρούσε καλή σχέση. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Τώρα από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους, από εσάς, να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι, που θα με ακούσουν, θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου, δεν είναι οικογενειακή».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d24jvgriovnd)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.