Πολιτικη & Οικονομια

Ο Δούκας, η Περσεφόνη και ο ανυποψίαστος τουρίστας

Ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων βάζει πλώρη για τη Χαριλάου Τρικούπη

Επιστήμη Μπινάζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια αποτίμηση των εξελίξεων γύρω από όσα συνέβησαν στη χώρα τις τελευταίες μέρες

Η γιορτή του πατέρα έγινε η αφορμή να δούμε πόσο σκάνε από ευτυχία τα μέλη της αγίας ελληνικής οικογένειας, τουλάχιστον στα social media. Μπαμπάδες σφιχταγκαλιασμένοι με γιους και κόρες τα δίνουν όλα στα παιδιά τους κι εκείνα με τη σειρά τους τους το ανταποδίδουν με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση. Ένα τέτοιο post έκανε πριν έναν χρόνο και η Πολυζωγοπούλου για τον Απόστολο Λύτρα. Στη δική μου εποχή ο μπαμπάς ήταν κυρίως απών. Και όταν επέστρεφε γινόταν ο τιμωρός. Εκείνος που απουσιάζει ώρες από το σπίτι λόγω δουλειάς και όταν επιστρέφει αναλαμβάνει καθήκοντα αστυνομικού και δικαστή. Λύνει καβγάδες μεταξύ των αδερφών, βάζει τιμωρία, ρίχνει και κανά χαστούκι όταν τα παιδιά δεν συμμορφώνονται. Γενικώς το «όταν θα γυρίσει ο μπαμπάς θα δεις τι έχεις να πάθεις» ήταν κυρίαρχη παιδαγωγική κουλτούρα. Σήμερα στην αγία ελληνική οικογένεια φαίνεται πως όλα δουλεύουν ρολόι. Μπαμπάδες δίνουν το 100% του εαυτού, του χρόνου και της προσοχής τους στα παιδιά τους και εκείνα το αναγνωρίζουν και το επιστρέφουν με ένα story αγκαλιά στη γιορτή του πατέρα. Αν δεν το κάνουν τα παιδιά το κάνει η μητέρα. Μη χάσει η Βενετιά… post.

Ο Χάρης Δούκας υποψήφιος και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Εξαρχειώτες αφού ο νυν Δήμαρχος μετά την απόφαση να επιστρέψει τη δωρεά για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη προκειμένου να ξοδέψει χρήματα από τα έτοιμα τα δικά μας, των φορολογούμενων, βάζει πλώρη για τη Χαριλάου Τρικούπη. Η έκπληξη είναι ευχάριστη γιατί η έδρα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα Εξάρχεια. Ίσως έτσι πάρει «μυρωδιά» για το πού ξαλαφρώνουν οι τουρίστες όταν το παρακάνουν με τις μπίρες. Και ότι έχει να περάσει πλυστικό όχημα του Δήμου στην περιοχή από πέρυσι. Ίσως έχει βρει κίνηση στη Βασιλίσσης Όλγας τώρα που δόθηκε στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, και καθυστερεί.

Με ανασχηματισμό αμέσως καλύτερα. Ήταν σαφές ότι για την αποχή από τις τελευταίες εκλογές έφταιγε το κυβερνητικό σχήμα. Και φυσικά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολόι. Δημόσιες συγκοινωνίες, ασφάλεια, παραβατικότητα, ακρίβεια, στέγαση, φορολογία, υγεία και εκπαίδευση. Αυτό που μας ενόχλησε ήταν τι θα πούμε στα αγέννητα έμβρυα που θα δουν το μαγικό φως της ζωής από παρένθετη μητέρα με δύο πατεράδες. Όχι ότι δεν φτάνει ο μισθός για βασικές ανάγκες. Μοιάζουμε με πελάτες εστιατορίου που έχουμε βρει τρίχα στο πιάτο μας και αφού το επιστρέφουμε, έχουμε την αφέλεια να το φάμε ως καινούργιο ενώ αυτό που έκανε ο σεφ στην κουζίνα είναι να πετάξει την τρίχα απ’ το πιάτο και να το παραδώσει στον σερβιτόρο που μας εξυπηρετεί.

Κάποτε έφευγαν για τσιγάρα και δεν γύριζαν ποτέ. Αν είστε αλλοδαπός και ψάχνετε τρόπο να εξαφανιστούν τα ίχνη σας γιατί θέλετε να αλλάξετε ζωή, σχέση, συγγενείς, επάγγελμα, δηλώστε ότι πηγαίνετε για διακοπές στην Ελλάδα. Υπάρχει περίπτωση να είστε ένας από αυτούς που φεύγουν με ένα μπουκαλάκι με νερό για περπάτημα μέσα στο λιοπύρι και τους καταπίνει η γη. Ο μόνος μύθος που μπορεί να ζήσει ένας αλλοδαπός στην Ελλάδα σήμερα είναι ο μύθος της Περσεφόνης. Μπορεί να γυαλίσει στον Άδη και να θελήσει να τον κάνει δικό του. Με μια αντιστροφή. Όλα αυτά να συμβούν καλοκαίρι. Την εποχή που ο Άδης επέστρεφε την Περσεφόνη στη μητέρα της, Δήμητρα.

Αν είστε γυναίκα κινδυνεύετε να δολοφονηθείτε από αγάπη υπερβολική. Πάλι επιστρέφουμε στον μύθο της Περσεφόνης. Διότι ο μύθος μας λέει ότι ο Άδης ερωτεύτηκε τόσο πολύ την Περσεφόνη που αποφάσισε να την απαγάγει. Και κάπως έτσι μαθαίνουμε από παιδιά ότι αν ένας άντρας ερωτευτεί σφόδρα μια γυναίκα μπορεί να την κάνει ό,τι θέλει. Ακόμη και να την οδηγήσει στον άλλο κόσμο γιατί αυτός είναι ο κόσμος του. Η πολιτική ορθότητα έχει περιλάβει ήδη τα παιδικά παραμύθια της Σταχτοπούτας, της Χιονάτης και των λοιπών αντι-woke ηρωίδων. Ώρα είναι να ασχοληθεί και με την ελληνική μυθολογία.