Πολιτικη & Οικονομια

Μιλένα Αποστολάκη: Δυο αρνητικά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Η τοποθέτηση στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μιλένα Αποστολάκη: Δυο αρνητικά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Την θέση ότι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προέκυψαν δυο αρνητικά δεδομένα εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη κατά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος σήμερα.

Μεταξύ άλλων η Μιλένα Αποστολάκη έκανε λόγο για «περιορισμένη άνοδο παρά την κατάρρευση της ΝΔ και την περαιτέρω υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς δεν κατορθώσαμε με τις παρεμβάσεις και το συνολικό πολιτικό μας μήνυμα ναφέρουμε πολίτες στην κάλπη, δηλαδή να τους γεμίσουμε ελπίδα».Όσον αφορά τις κακές επιδόσεις του κόμματος στο Λεκανοπέδιο η κυρία Αποστολάκη ανέφερε: «Γίνεται πολύς λόγος για την ασυμμετρία του εκλογικού αποτελέσματος ανάμεσα στην περιφέρεια και το λεκανοπέδιο. Στο λεκανοπέδιο ο παρεμβατικός ρόλος των βουλευτών δεν έχει καμία σχέση με εκείνον στην περιφέρεια. Στο λεκανοπέδιο αξιολογείται η κυβερνησιμότητα του κόμματος.Και αυτή την προσδοκία δεν καταφέραμε να την εκφράσουμε με δυναμισμό και προοπτική».
H Mιλένα Αποστολάκη στη συνέχεια στάθηκε σε τέσσερις προτάσεις σχετικά με την λειτουργεία του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας: 

«Αναφέρομαι στη λειτουργία μας και πόσο πολιτικά χρήσιμο θα ήταν: 1.Ένα ΠΑΣΟΚ με 11μελές και όχι 31μελές Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και αποτελεί το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο για όλα τα μείζονα  πολιτικά και κοινοβουλευτικά ζητήματα, παρέχοντας στιβαρή πολιτική καθοδήγηση και νομιμοποίηση στις πολιτικές αποφάσεις.
2. Σύμβουλοι του Προέδρου για την Εξωτερική πολιτική και την Άμυνα, την Οικονομία, τους Θεσμούς και το κράτος, την Παιδεία, την Υγεία και την Ενέργεια οι οποίοι θα συγκροτούν ένα μόνιμο σώμα διαβούλευσης με τον Πρόεδρο  και θα  συνιστούσαν για την κοινωνία μαζί με την Κοινοβουλευτική ομάδα  μια  προμετωπίδα αυριανών στελεχών που θα πάρουν το τιμόνι της χώρας και θα κυβερνήσουν με γνώση, δικαιοσύνη, διαφάνεια και υπευθυνότητα.
3. Μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν αντιπαρατίθεται την παραμονή της συζήτησης στη Βουλή κρίσιμων νομοσχεδίων, στέλνοντας ένα μήνυμα διαίρεσης και έλλειψης συντονισμού, αλλά τοποθετείται συντεταγμένα καθώς έχει προηγηθεί μια επίσης συντεταγμένη απόφαση σε ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος, νομιμοποιημένη και δεσμευτική για όλες και όλους μας.
4. Ένα κόμμα που έχει από την πρώτη στιγμή γραμματέα τομέα αυτοδιοίκησης. Όμως τα ζητήματα λειτουργίας όσο σοβαρά και να είναι έπονται του πολιτικού  προτάγματος, της πολιτικής συνθήκης που θα ενεργοποιήσει την κοινωνία, θα γεννήσει ελπίδα , θα προκαλέσει ξανά την συμμετοχή των πολιτών. Και αυτή η συνθήκη είναι η ενοποίηση του προοδευτικού χώρου».