Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Παράταση ως 31 Δεκεμβρίου για τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός - Τον υποδέχθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την ακρίβεια - Τον υποδέχθηκε ο νέος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα (19.6) το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού μετά τον Ανασχηματισμό και την αλλαγή ηγεσίας στο εν λόγω Υπουργείο. 

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό. «Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε τον αγώνα καθημερινά με όλα τα πρόσφορα μέσα εντός αλλά και εκτός συνόρων», εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι μετά τη συγκράτηση των τιμών σε αρκετά βασικά προϊόντα το τελευταίο διάστημα μπορεί σταδιακά να αρχίσει και η αποκλιμάκωση των τιμών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους

Σε κοινή του δήλωση μετά την επίσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους και επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση και υπογράμμισε ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και των τιμών στα ράφια και ειδικά στα τρόφιμα.

«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Για να εξαλειφθούν ολιγοπωλιακά μονοπώλια χρειαζόμαστε υγιή επιχειρηματικότητα είτε πρόκειται για παραγωγούς, είτε για μεγάλες αλυσίδες». Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε».

«Επιμένω στην επιστολή μου προς την Κομισιόν ότι έχουμε εντοπίσει προβλήματα στη λειτουργία πολυεθνικών που πωλούν σε άλλες τιμές στις μικρότερες αγορές, στις οποίες και θα βρούμε συμμάχους», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεωδορικάκος επιβεβαίωσε ότι θα παρατείνονται ως 31 Δεκεμβρίου τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του καταναλωτή. Παράλληλα ενισχύεται εντός δεκαημέρου με 30 άντρες ο Ελεγκτικός Μηχανισμός της ΔΙΜΕΑ καθώς και η πλατφόρμα eΚαταναλωτής, γιατί, όπως τονίστηκε, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλλουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την ακρίβεια © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον Τάκη Θεοδωρικάκο © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης με τη νέα ηγεσία © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Επίσκεψη για την ακρίβεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI