Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Παπανδρέου: Ναι στις συνεργασίες της Αριστεράς, όπως στη Γαλλία

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα
Γιώργος Παπανδρέου: Ναι στις συνεργασίες της Αριστεράς, όπως στη Γαλλία © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Γιώργος Παπανδρέου: Ναι στις συνεργασίες της Αριστεράς όπως στη Γαλλία - Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα 

Την άποψη ότι πρέπει να γίνουν συνεργασίες ανάλογες με της Γαλλίας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε πάνελ της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τσίπρα με τίτλο «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε το παράδειγμα της Γαλλίας και του Λαϊκού Μετώπου, που έχουν συμπήξει εκεί οι αριστεροί, οι πράσινοι, οι σοσιαλιστές και οι κομμουνιστές. «Νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Γιώργος Παπανδρέου: «Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν το ιστορικό χρέος απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς»

Ο πρώην πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον σοσιαλιστή πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποφάσισε να κατεβεί υποψήφιος με το Νέο Μέτωπο της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές, αφότου ο διάδοχός του, Εμανουέλ Μακρόν, προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Ο ίδιος, αστειευόμενος, θύμισε το «Ολαντρέου» στον Αλέξη Τσίπρα, τασσόμενος καθαρά, ωστόσο, υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν το ιστορικό χρέος απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς. Ολες οι δυνάμεις, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές, πράσινες. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνσή μας», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.