Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση στον Ανδρουλάκη περί διαγραφών

«Να μας πει αν θέλει και πότε εκλογές» αναφέρουν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νίκος Ανδρουλάκης: Απάντηση για την απειλή διαγραφών

Οι διαφωνούντες, έσπευσαν -μέσω διαρροών- να σηκώσουν το γάντι και να απαντήσουν, ελάχιστα λεπτά μετά το τέλος της συνέντευξης του Νίκου Ανδρουλάκη κατηγορώντας τον ευθέως για «πλήρη πολιτική αδυναμία» και για άρνηση αυτοκριτικής,.

Αναλυτικά η απάντηση κύκλων των διαφωνούντων:

«Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα. Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ, απαντάμε ότι η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12% έως 14%. Εξάλλου, όλα τα φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

Ανδρουλάκης: Έτοιμος να αξιολογηθώ από τη βάση ανά πάσα στιγμή

Διπλό μήνυμα προς τους αμφισβητίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ το απόγευμα της Δευτέρας (17/6). Από τη μία τόνισε ότι είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αξιολογηθεί από τη βάση, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι αφού όλα τεθούν στην Κεντρική Επιτροπή (30/6) «όποιος συνεχίσει το παιχνίδι της διχόνοιας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ».

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμούς (…) Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας (…) Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή (…) Και όποιος κατόπιν συνεχίσει το παιχνίδι της διχόνοιας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ».

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν αναφέρεται σε διαγραφές, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι καθαρό αυτό που ειπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίμανε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανέναν και πως τις αναλαμβάνει ο ιδιος, ωστόσο σε άλλο σημείο είχε αφήσει αιχμές για το ότι κάποιοι είχαν προσχεδιάσει την αμφισβήτησή του, «φωτογραφίζοντας» τους βουλευτές που εκλέγονται στην πρωτεύουσα. Σχετικά, σημείωσε ότι σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Αττική, το ΠΑΣΟΚ ειναι 2ο κόμμα.