Πολιτικη & Οικονομια

Aποστολάκη: Εφιαλτικές διαστάσεις η ενδοοικογενειακή βία

Mε αφορμή την υπόθεση Λύτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιλένα Αποστολάκη: Δήλωση για το δυστύχημα στα Τέμπη εξέδωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος - «Η συγκάλυψη δεν θα περάσει»
© Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Μιλένα Aποστολάκη: Εφιαλτικές διαστάσεις η ενδοοικογενειακή βία 

«Η μάστιγα της ενδοοικογενειακής βίας έχει αποκτήσει διαστάσεις εφιαλτικές» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη με αφορμή την υπόθεση του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα. 

«Δυστυχώς η κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει πολιτικές για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό τέτοιων περιστατικών τα οποία επί των ημερών της αντί να μειώνονται αυξάνονται ραγδαία. Σε καμία περίπτωση δε, δε μπορεί να θεωρηθεί άμοιρη ευθυνών για την έλλειψη μηχανισμών προφύλαξης και δομών κοινωνικής στήριξης των θυμάτων καθώς και σύγχρονων πρωτοκόλλων και μεθόδων αντιμετώπισης των δραστών.  Η δικαιοσύνη οφείλει με τις αποφάσεις της να λειτουργεί προληπτικά, αποτρεπτικά και παιδευτικά, πόσο μάλλον όταν ασκείται κακουργηματική ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας Κατά συνέπεια η σημερινή πειθαρχική παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου διασφαλίζει αυτή την αποστολή της δικαιοσύνης», ανέφερε η κα. Αποστολάκη στην τοποθέτηση της. 

Απόστολος Λύτρας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, με τους περιοριστικους όρους της υποχρέωσης μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, της απαγόρευσης να την πλησιάζει και της υποχρέωσης να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Μετά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα, ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε δηλώσεις στις κάμερες, όπου σημείωσε ότι θα αναζητήσει τα αίτια για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d22ansvdei89)

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητεί η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας.

Το σκεπτικό της απόφασης που αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που επιμέτρησαν για να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος παρά το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, είναι:

Η κατάθεση της γυναίκας του ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, καθώς και η κατάθεση της πρώην συζύγου του, που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, η οποία ανακάλεσε την καταγγελία της στην τότε δίκη.

<component class="mceNonEditab

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.