Πολιτικη & Οικονομια

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έφυγε απο το Υπουργείο Εργασίας ευχαριστώντας τον Μητσοτάκη

«Δεν θα πω ότι σε αυτή τη διαδρομή ήταν όλα εύκολα»

Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το «ευχαριστώ» στον Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό - «Δεν θα πω ότι σε αυτή τη διαδρομή ήταν όλα εύκολα»

Το δικό της μήνυμα έστειλε μέσω ανάρτησης η τέως υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μετά τον ανασχηματισμό παρέμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος. Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως η θέση την οποία κατείχε ήταν μία πρόκληση για την ίδια ώστε να αναζητήσει ό,τι δικαιούται ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος. Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν θα πω ότι σε αυτή τη διαδρομή ήταν όλα εύκολα. Όμως καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να αποκαταστήσουμε αδικίες, να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες και να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το «ευχαριστώ» στον Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό

Αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν, τις αδικίες που αποκαταστάθηκαν και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων αναφέρθηκε τόσο στη νέα υπουργό Εργασίας, κ. Νίκη Κεραμέως όσο και στην ομάδα της αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε σχετικά με τον πρωθυπουργό: «Ευχαριστώ επίσης και πάνω από όλους τον Πρωθυπουργό. Που από το 2017 με εμπιστεύεται. Στην ευθύνη, στη δυσκολία, στα προβλήματα αλλά κ στη μεταρρύθμιση, στην αλλαγή, στις νίκες. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε με ανάρτησή της η κ. Μιχαηλίδου:

«Από τις 4 Ιανουαρίου, που είχα την τιμή να αναλάβω το Υπουργείο Εργασίας, δεν έχει περάσει πολύς καιρός. Μόλις 22 εβδομάδες. Ήταν όμως ένας πυκνός χρόνος, δημιουργικός και παραγωγικός.

Για εμένα προσωπικά ήταν μια πρόκληση, σε ένα Υπουργείο που έχει ένα από τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια. Ένα Υπουργείο που είχα ήδη υπηρετήσει για 4 χρόνια σε άλλο χαρτοφυλάκιο.

Το Υπουργειό Εργασίας αφορά σε όλη την κοινωνία. Τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους εργοδότες, τις επιχειρήσεις ακόμη και τα παιδιά.

Από αυτό το πόστο κληθήκαμε από την πρώτη στιγμή να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα σε ό,τι ζητά και δικαιούται ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, και στις αντοχές που έχει η οικονομία.

Δεν θα πω ότι σε αυτή τη διαδρομή ήταν όλα εύκολα. Όμως καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, να αποκαταστήσουμε αδικίες, να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες και να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία.

Συνοπτικά, επεκτείναμε την ειδική παροχή μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό για τέταρτη φορά από το 2019, στηρίξαμε τους εργαζόμενους συνταξιούχους με πλήρη σύνταξη, ενισχύσαμε τα ΚΕΠΑ με 700 γιατρούς, δώσαμε τη δυνατότητα σε 25.000 συμπολίτες με οφειλές έως 30.000 ευρώ να βγουν στη σύνταξη, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού νωρίτερα από ποτέ και στηρίξαμε πλήρως 25.000 νέους στο πρόγραμμα Προεργασία.

Φυσικά παραμένουν αρκετά θέματα ανοικτά. Η ταυτόχρονη ανάγκη αύξησης των μισθών με την δύσκολη πλέον εύρεση κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας.

Είμαι βέβαιη ότι η νέα Υπουργός, η Νίκη Κεραμέως, θα δουλέψει αποτελεσματικά και εντατικά για το Υπουργείο.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου. Τα παιδιά που από το 2019 δουλεύουν ασταμάτητα, με προσήλωση και πραγματική αγάπη για το λειτούργημά μας.

Ευχαριστώ επίσης και πάνω από όλους τον Πρωθυπουργό. Που από το 2017 με εμπιστεύεται. Στην ευθύνη, στη δυσκολία, στα προβλήματα αλλά κ στη μεταρρύθμιση, στην αλλαγή, στις νίκες. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου».

Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Eργασίας από τον απερχόμενη υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου στη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως. «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και το αίσθημα ευθύνης να αναλαμβάνουμε σήμερα μαζί με τον κ. Καραγκούνη και τον κ. Τσακλόγλου την ηγεσία αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου υπουργείου» τόνισε η κα Κεραμέως.

«Αλλαγή σκυτάλης» στο υπουργείο Εργασίας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
«Αλλαγή σκυτάλης» στο υπουργείο Εργασίας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
«Αλλαγή σκυτάλης» στο υπουργείο Εργασίας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια άοκνα, συνεργατικά με συνέπεια και όραμα προκειμένου και από αυτή θέση να εργαστούμε για την καθημερινότητα και το μέλλον εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων. (…) Έχουν γίνει πραγματικά εξαιρετικές προσπάθειες πάνω στις οποίες θέλουμε να χτίσουμε, να χτίσουμε πάνω στα πολύ σημαντικά κεκτημένα της πενταετίας και να οικοδομήσουμε πραγματικά για όλες τις κατηγορίες που ωφελούνται από αυτό το υπουργείο, είτε μιλάμε για εργαζόμενους, είτε μιλάμε για ανέργους, είτε μιλάμε ευρύτερα για συνταξιούχους, ευρύτερα για την κοινωνία ολόκληρη» πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.