Πολιτικη & Οικονομια

Νέα δικογραφία για τα Τέμπη στη Βουλή - Ποια μέλη της κυβέρνησης περιλαμβάνει

Μετά την μηνυτήρια αναφορά γονέα θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
γερανος υψωνει κατεστραμμενο βαγονι τραινου
Η νέα δικογραφία αφορά στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Μιχ. Παπαδόπουλο © ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Νέα δικογραφία για τα Τέμπη στη Βουλή - Ποια μέλη της κυβέρνησης περιλαμβάνει

Στη Βουλή διαβιβάστηκε νέα δικογραφία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ύστερα από σχετική μήνυση συγγενή θύματος που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1z0ma9c96ft)

Ποιους περιλαμβάνει η νέα δικογραφία για τα Τέμπη

Η νέα δικογραφία αφορά στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Μιχ. Παπαδόπουλο, μετά την μηνυτήρια αναφορά γονέα θύματος στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η μηνυτήρια αναφορά αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη πιθανόν έχουν ευθύνη που δεν ολοκληρώθηκε η περιβόητη σύμβαση 717.

Τα κόμματα αναμένεται να μελετήσουν τον φάκελο με τα στοιχεία και να προτείνουν ανάλογα τις επόμενες κινήσεις τους. Για να πάει το θέμα στην ολομέλεια θα πρέπει να το ζητήσουν 30 βουλευτές με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής.

Συμπληρωματική δειγματοληψία DNA ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν αφενός να γίνει συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, αφετέρου διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων. Το υπόμνημα κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουνίου στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Χ. Κωνσταντινίδης, ζητούνται, μεταξύ άλλων, συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας που φυλάσσονται στο Κουλούρι Λάρισας από ειδικό μεταλλουργό, ο οποίος θα εξετάσει τα σχετικά υλικά για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη και τη φωτιά. Επιπροσθέτως ζητούν διευκρινίσεις για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν και την ταυτοποίηση τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.