Πολιτικη & Οικονομια

Ποια πρόσωπα «ακούγονται» για τον Ανασχηματισμό - Οι επιστροφές και οι νέες υπουργοποιήσεις

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για το νέο κυβερνητικό σχήμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου εν αναμονή καλεσμένου
Ανασχηματισμός: Ποια ονόματα ακούγονται για υπουργοποίηση © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ανασχηματισμός: Ποια ονόματα ακούγονται για υπουργοποίηση - Οι προσθήκες και το rotation υπουργών

Ο χρόνος ανακοίνωσης του Ανασχηματισμού φαίνεται ότι έχει προεξοφληθεί. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «πράσινο φως» στον Παύλο Μαρινάκη για να ανακοινώσει τη νέα σύνθεση. Αυτή τη φορά, επισημαίνεται, ότι ο Ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με τον πρωθυπουργό να μην αρκείται σε μικρές, διορθωτικές κινήσεις και μετακινήσεις, αφού στο τραπέζι των εισηγήσεων φέρεται να έχει τεθεί ακόμη και το ζήτημα της συγχώνευσης Υπουργείων. 

Όλα δείχνουν ότι ο Ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη (18.6), με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες. Και μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να μην ανοίγει τα χαρτιά του για τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στο κυβερνητικό σχήμα, όμως, η ονοματολογία έχει ξεκινήσει για την επιστροφή σε υπουργικό θώκο πρώην υπουργών και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ. 

«Οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του 2023
«Οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του 2023 © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ανασχηματισμός: Ποιοι επιστρέφουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, ποιοι θα μπουν για πρώτη φορά

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι θα δείξει και πάλι την εμπιστοσύνη του στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος υπήρξε υπουργός Υγείας στην προηγούμενη θητεία της ΝΔ, αλλά και στον Νότη Μηταράκη. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα που θα προστεθούν στο Υπουργικό, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας και η Άννα Ευθυμίου. Επιπλέον, ακούγεται ο όνομα του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι ενδεχόμενη υπουργοποίηση αναμένεται και για τους Ευριπίδη Στυλιανίδη, Χρήστο Κέλλα, Κώστα Κατσαφάδο και Κώστα Καραγκούνη.

Στο κυβερνητικό σχήμα θα παραμείνουν, αλλά χωρίς να αποκλείεται το «rotation» ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.