Πολιτικη & Οικονομια

Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιες ομάδες εντάσσονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ευρωομάδες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιες ομάδες εντάσσονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές - Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ευρωομάδες

Οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να αναλάβουν καθήκοντα μετά τις Ευρωεκλογές της Κυριακής (9.6) και ήδη έχουν διαμορφωθεί οι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανά πολιτική ομάδα. Οι περισσότεροι από τους Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν ενταχθεί ήδη σε κάποια ευρωομάδα. 

Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε τις ευρωομάδες στις οποίες εντάσσονται οι Έλληνες Ευρωεβουλευτές

Σύμφωνα με το παραπάνω γράφημα, οι τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Κώστας Αρβανίτης, Νικόλας Φαραντούρης, Νίκος Παππάς και Έλενα Κουντουρά - εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς - The Left.

Οι τρεις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου, εντάσσονται στην ευρωομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Οι επτά ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αυτιάς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεονώρα Μελέτη, Φρέντη Μπελέρης και Δημήτρης Τσιόδρας εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (Χριστιαvoδημoκράτες).

Οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης παραμένουν στους Μη Εγγεγραμμένους.

Οι δύο ευρωβουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Εμανουήλ Φράγκος και Γαλάτω Αλεξανδράκη μπαίνουν στην Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Οι ευρωβουλευτές της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Φωνής Λογικής βρίσκονται στους Νεοεκλεγέντες και ακόμη δεν ανήκουν σε κάποια πολιτική ομάδα.