Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Κασσελάκης: Διαφωνεί με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων 8 δισ. ευρώ

Ζητά να επενδυθούν τα χρήματα στην Υγεία και τη Στέγαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης
© ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINISSI

Κασσελάκης: Διαφωνεί με την πρόωρη αποπληρωμή δανείων 8 δισ. ευρώ - Ζητά να επενδυθούν τα χρήματα  στην Υγεία και τη Στέγαση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κασσελάκης: Καλεί τον πρωθυπουργό να επενδύσει σε Υγεία και Στέγαση

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα προχωρεί κατά περίπτωση σε πρόωρη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών της - κάτι που έχει εκτιμηθεί από τους διεθνείς Οίκους οι οποίοι επανέφεραν τη χώρα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας. Παράλληλα, η πρόωρη αποπληρωμή διαμορφώνει ένα καλύτερο προφίλ του δημόσιου χρέους, το οποίο κατά τα άλλα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση με το ΑΕΠ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Χ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός προχωρά σε αυτήν την κίνηση την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και καλεί τον πρωθυπουργό να επενδύσει αυτά τα χρήματα στην Υγεία και τη Στέγαση που θα έχουν μεγαλύτερη μακροπρόθεση απόδοση.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Σήμερα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ύψους οκτώ δις ευρώ έως το 2028. Αυτά τα δάνεια έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού τριμήνου Euribor + 0,5%.

Τα 5 δις ευρώ θα δοθούν από το σκληρό μαξιλάρι της χώρας και τα 3 δις ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα.

Για ποιο λόγο την ώρα που η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού (ήδη προχώρησε σε -0,25%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε αυτήν την κίνηση που θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα;

Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;».

                                                                                                                              

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.